Titta, IFK Göteborg – efter floppen kan ni glömma SM-guld

SPEL

Guldfavorit inför allsvenskan.

Men efter 13 omgångar dömer spelbolagen ut ”Real Blåvitts” chanser att vinna ligan.

– Att de repar sig så att de kan vara med och utmana om titeln tror vi inte, säger Jonas Nilsson på Unibet.

Foto: Scanpix
Jobbigt för IFK Från favoriter inför säsongen till flopp-lag. Nu dömer spelbolagen ut guldchanserna för ”Real Blåvitt”.

Många tunga värvningar inför säsongen och tränaren Mikael Stahre vid rodret. Där har ni anledningarna till att IFK Göteborg målades ut som guldfavorit av spelbolagen inför årets allsvenska.

Men efter en mycket tung vår, skadebekymmer och andra problem ligger nu Göteborg på trettonde plats i tabellen, med bara tre segrar på de 13 spelade matcherna. Laget har 15 poäng, 15 poäng efter tabellettan Elfsborg.

Chockhöjda odds

Guldoddset på ”Real Blåvitt”, som de har kallats, har därmed chockhöjts hos spelbolagen och efter förlusten i sommarens omstarts-match mot Djurgården dömer de ut lagets guldchanser i år.

– Att IFK Göteborg repar sig så pass att de kan vara med och utmana om titeln tror vi inte, säger Jonas Nilsson på Unibet.

– Den största procentuella oddsändringen står Göteborg för från 4 gånger vid säsongsstart till 50 nu, säger Thomas Bertilsson på Betsson.

”Elfsborg givna favoriter”

Efter IFK:s flopp och Elfsborgs imponerade spel är det de som har tagit över favoritrollen.

– Just nu är Elfsborg givna favoriter till guldet med MFF hängandes hack i häl – efter helgens resultat mer än tidigare, säger Bertilsson på Betsson.

Nilsson på Unibet fortsätter:

– Medan förtroendet för IFK Göteborg har rasat har detsamma för Elfsborg stärkts rejält, blundern borta mot Åtvidaberg till trots. Sett till spelet, och placeringen så klart, ser vi Malmö som den främsta utmanaren, men även de kommer få det svårt och vi tror inte att de hinner ikapp. Även om det så klart hade varit roligare för Allsvenskan om serien inte var avgjord redan i september.

FAKTA

De fem guldkandidaterna vi hade inför Allsvenskan var;

IFK Göteborg 4,15

Elfsborg 4,25

Malmö FF 5,00

Helsingborg 6,50

AIK 8,50

Så här ser guldkandidaterna ut i dag enligt våra odds;

Elfsborg 1,50

Malmö FF 4,50

Helsingborg 18,00

AIK 18,00

Häcken 20,00

IFK Göteborg 60,00

Odds från Unibet.