Vann 147 miljoner – då började helvetet

SPEL

Craig Henshaw vann 147 miljoner på Lotto förra året.

Lycka efter vinsten? Tvärtom.

– Folk började fråga mig om jag kunde betala deras studielån och jag var mer eller mindre tvungen att sluta på mitt jobb, säger han.

Det behöver inte bara vara glada miner när man blir ekonomiskt oberoende. Fråga bara Craig Henshaw. Efter vinsten blev han överöst med mail, telefonsamtal och sms. 43-åringen var även mer eller mindre tvungen att sluta sitt jobb som lärare.

Så chockades han

Men vi går igenom hur allt gick till dagen då han blev Lotto-miljonär. Craig var och handlade och grävde efter pengar i fickan. Han hade precis så det skulle räcka veckan ut, innan lönen skulle komma. Han hittade pengar – och en Lotto-kupong. Kupongen hade suttit på kylskåpet ett bra tag då Craig varit och rest.

Han rättade och fick en chock.

Vinsten: 21 miljoner dollar, eller 147 miljoner kronor.

– Jag trodde först att jag hade vunnit 21 000 dollar, men det visade sig att det var 21 miljoner dollar, säger mannen till thestar.com.

”Frågade efter pengar hela tiden”

Då började besvären för läraren.

–  Folk började fråga mig om jag kunde betala deras studielån.

Henshaw slutade jobbet som lärare när situationen till slut blev ohållbar. Folk snodde även jättevinnarens kreditkortsnummer.

Den värsta smällen för Craig var att han tappade i stort sett alla vänner efter vinsten.

– De frågade efter pengar hela tiden och var väldigt "på" om det. De vänner som verkligen var mina vänner brydde sig inte om vinsten, säger han.

Men vinsten var givetvis inte bara negativ. Pengarna var ju så klart välkomna, även om de ställde till med mycket problem. Craig fick även chansen att umgås mer med sina föräldrar.