Experternas jätteblunder inför Blåvitts ödesmatch

IFK:s Tobias Sana kan spelas som målskytt – trots att han är i Amsterdam

Foto: Bildbyrån
Kan bli målskytt från Amsterdam? Tobias Sana finns inte med i IFK Göteborgs trupp i ödesmatchen mot Syrianska i kväll. Han läkarundersöks i Amsterdam och Ajax, något som bekräftades i går. Den lilla detaljen har oddssättarna missat.
SPEL

Här är spelbolagens blunder inför kvällens ödesmatch i allsvenskan:

IFK Göteborgs Tobias Sana kan spelas till 3,05 respektive 3,60 gånger pengarna hos två olika spelbolag som målskytt i matchen.

Det finns dock en liten detalj som oddssättarna missat: När matchen sparkar igång befinner sig nämligen Tobias Sana i Amsterdam för läkarundersökning hos storklubben Ajax.

Efter 5–0-förlusten senast mot Gefle ställs storsatsande IFK Göteborg i kväll mot Syrianska hemma på Gamla Ullevi.

Trots den skrala formen är IFK Göteborg storfavoriter hos spelbolagen att bärga tre poäng.

Det finns dock en liten detalj som de missat.

Göteborgs stjärna Tobias Sana, 23, kan spelas som målskytt i matchen till 3,05 hos spelbolaget Unibet och 3,60 hos spelbolaget bet365. Ett rätt okej odds kan man tycka.

Bekräftades i går

Men det finns ett problem. När matchen sparkas igång i kväll så finns inte Tobias Sana med. Inte ens på bänken. Han är i stället i Amsterdam och genomgår en läkarundersökning hos den holländska storklubben Ajax, något som bekräftas av IFK Göteborgs sportchef Håkan Mild på klubbens hemsida redan under gårdagen.

– Han åker till Amsterdam och Ajax för att läkarundersökas under tisdagen, säger Håkan Mild.

Sportbladet Spel har varit i kontakt med spelbolagen och de som spelat på Tobias Sana som målskytt får sina pengar återbetalade.