”Jerry ska stoppas – av japanerna”

Sportbladets Ulrik Sandebäck om dagens OS-spel

Foto: AP
Skyttekung Honduras Jerry Bengtson leder OS-skytteliga.
SPEL

Japan vill gärna vinna sin grupp i fotbollen.

För att det ska lyckas måste skyttekungen Jerry Bengtson stoppas. Om det lyckas?

Jag tror det...

Ulrik Sandebäck.

Honduras svenskättade skyttekung Jerry Bengtson har tagit OS med storm. Med sina tre mål har han tagit Honduras nästan på egen hand mot spelet om medaljerna.

Dessutom leder han helt otippat skytteligan.

Skytteligan ser just nu ut så här:

1) 3 mål: Jerry Bengtson, Honduras.

2) 3 mål: Moussa Konate, Senegal.

3) 2: Giovani dos Santos, Mexiko.

4) 2: Neymar, Brasilien.

Det är alltså i ett väldigt fint sammanhang han har hamnat den gode Jerry som under 2010 inte ansågs bra nog åt varken AIK eller Örebro SK.

I dag klockan 18:00 går sagan om Jerry Bengtson vidare. Troligen tar sig laget vidare till kvarten hur det än går mot Japan (Spanien förlorar väl inte igen?). Men trots det är matchen viktig. I alla fall för japanerna – jag tror nämligen inte laget vill möta brassarna.

För Honduras del spelar det nog ingen roll. Jag tror till och med Jerry och kompani skulle se det som extremt stort att få möta just Brasilien i en kvartsfinal...

Jag tror alltså mycket på Japan. 2,00 är bra!

FAKTA

Dagens tre bästa spel i London

GULD:

Spel: Japan–Honduras.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,00.

Kommentar: Normalt luktar det kryss här. Då vinner Japan gruppen och Honuras tar sig vidare. Jag tror dock inte japanerna vågar köra på den taktiken – för vid förlust blir laget grupptvåa och då väntar en stentuff kvartsfinal. Inga skador stör! 2,00 på ettan är bra.

Spelstopp: 17.59.

SILVER:

Spel: Spanien–Marocko.

Tips: 1. -1 mål.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,00.

Kommentar: Spanien har varit en av OS största besvikelser. Visst laget har inte varit bra, men samtidigt haft en massa otur. Med normal utdelning hade laget haft ett bra utgångsläge. Nu är hoppet borta – men stjärnorna spelar för sin heder. Proppen ur? Jag tror det.

Spelstopp: 17.59.

BRONS:

Spel: Guld. Herrarnas cykeltempo.

Tips: Bradley Wiggins.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,30.

Kommentar: Hela Storbritannien kräver att Bradley Wiggins tar guld här – och det kommer superstjärnan att lösa. Mer eller mindre allt tyder på att han enkelt kör hem det här tempoloppet. Visst 1,30 är inte roligt, men är det klart så är det...  Urstark favorit.

Spelstopp: 15.15.

DAGENS SVENSK:

Lassi Karonen – Rodd:

Form:

Kommentar: Lasse såg urstark ut i går och i dag ror han semifinal. Jag tror han tar sig lätt vidare till finalen. Stort medaljhopp!