”När blev Frankrike plötsligt så mycket bättre än Blågult?”

Sportbladets spelexpert om bästa London-spelen

Foto: Bildbyrån
Vinner kvartsfinalen Lotta Schelin blir Sveriges nyckelspelare i dagens OS-kvartsfinal mot Frankrike.
SPEL

Jag tycker oddssättarna underskattar de svenska fotbollsdamerna.

När blev Frankrike plötsligt så mycket bättre än Blågult?

3,10 på Sverige är för högt!

Ulrik Sandebäck.

Sverige har spelat ungefär som förväntat i OS och poängen mot Japan var ingen som helst överraskning för mig. Att Sverige sedan gjorde en halv läggmatch mot Kanada gör mig ingenting.

Nu är vi redan framme i kvartsfinalspelet och Frankrike tycker jag är ett passande motstånd.

Sverige får slå från underläge – och sådana lägen vet vi ju att vi älskar.

Vi har inget att förlora, har ett lag i form och en spjutspets i Lotta Schelin som på egen hand kan sänka vilket lag som helst. Hon har  dessutom ganska bra koll på just Frankrike.

Inför matchen mot Frankrike sa Lotta så här: ”Det blir speciellt, men på planen glömmer man att man är kompisar”, säger hon.

Även förbundskaptenen Thomas Dennerby är inne på samma linje – att det kommer på många sätt bli Lotta Schelin mot Frankrike.

”De är tekniskt skickliga och bra framåt, men inte lika snabba med att ta sig tillbaka. Så där finns en möjlighet till kvicka omställningar. Och ju längre Lotta kan trycka ner deras backlinje ju större blir spelytan framför, säger förbundskapten Thomas Dennerby.

Jag tror Lotta vinner kampen. 3,10 är taget!

FAKTA

Dagens tre bästa spel i London:

GULD:

Spel: Sverige–Frankrike.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 3,10.

Kommentar: Jag tycker att den här kvartsfinalen är helt öppen. Därför ser jag ett stort värde i hela 3,10 i odds på Sverige. Med en spets som Lotta Schelin – och med ett bra försvarsspel som mot Japan – kan Blågult mycket väl nå semifinalen. 3,10 är ett måstespel!

Spelstopp: 12.59.

SILVER:

Spel: Storbritannien–Kanada.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,80.

Kommentar: Storbritanniens damers absolut största match. Det är den här turneringen som nästan varenda fotbollspelande tjej drömt om i åratal. Och Storbritannien har verkligen levererat. Laget har tre raka segrar och inte ett enda insläppt mål! 1,80 känns klart bra.

Spelstopp: 20.29.

BRONS:

Spel: Karonen–Hacker.

Tips: Karonen.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,85.

Kommentar: Lassi Karonen har sett urstark ut och har imponerat betydligt mer än tysken Marcel Hacker. Ändå väljer Svenska Spel att trycka ned Hacker som favorit i den här duellen. Det köper inte jag! 1,85 på Karonen är bra! Jag hoppas han tar bronset!

Spelstopp: 10.30.