”Ingen vågar döma bort Lidberg”

Ulrik Sandebäck om dagens bästa OS-spel

SPEL

Sverige har inte direkt haft brottardomarna med sig under de senaste spelen.

Men nu tror jag inte ens domarna vågar fälla Jimmy Lidberg – jag har hittat ett riktigt bra spel hos Svenska Spel.

Ulrik Sandebäck.

I går var det alltså Johan Euréns tur att bli slaktad av mystiska regler och domare som inte alls är konsekventa. Naturligtvis måste brottningsförbundet (FILA) göra något åt alla skandalrubriker som domarna och regelsystemet skapar vid nästan varje tävling. Det är dock bara i OS som det kommer fram – annars får brottarna böka bäst de vill i lugn och ro. Långt ifrån direktsändningar.

Ara Abrahamian har blivit slaktad tidigare, men nu tror jag domarna inte vågar gå emot ytterligare en svensk...

I dag kliver Jimmy Lidberg in i tävlingen i klassen grekisk-romersk, 96 kilo, och han har mycket god chans till medalj. Faktum är att spelbolagen håller honom som guldfavorit. Alltså favorit i OS – det är han ensam om i truppen. Jag köper det – Lidberg är väldigt stark och jag tror hans ”ljumskbesvär” mest är ett sätt att tona ned förväntningarna, ta bort lite av guldpressen.

Svenska Spel har ett toppspel med Jimmy Lidberg (se under Guld här nedan). Det kan – efter Bolt-spelet – vara OS kanske bästa spel. Så missa inte det.

Dagens OS-utbud är ganska tunt – det blir så mycket bättre i morgon. Bara att hålla ut.

FAKTA

Dagens tre bästa spel i London

GULD:

Spel: Lidberg–Guri.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,73.

Kommentar: I en öppen klass, 96 kilo, tippas Jimmy Lidberg att hem guldet av spelbolagen. Han ger runt 4,50 vilket låter ganska rimligt. Men det spelet som jag finner mest intressant är att han kommer före ”bulgar-albanen” Elis Guri. Lidberg känns i år som den klart bättre!

Spelstopp: 13.59.

SILVER:

Spel: Paldanius–Engel Hansen.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,65.

Kommentar: Desto mer jag läser om förutsättningarna för K1 500 meter för damer ju mer övertygad blir jag att danskan Henriette Engel Hansen kommer före Sofia Paldanius i resultatlistan. Engel Hansen hoppas bli topp fem – det tror jag (tyvärr) inte Paldanius fixar.

Spelstopp: 12.05.

BRONS:

Spel: Vinnare i höjdhopp, herrar.

Tips: Robert Grabarz.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 4,50.

Kommentar: Herrarnas höjd är som vanligt en öppen gren med flera potentiella medaljkandidater. Mitt val blir britten Robert Grabarz som kommer få ett enormt stöd – kan han använda det på rätt sätt så kan det bli enormt bra. Värst emot? Ivan Ukhov. 

Spelastopp: 19.59.