”Han joggar hem guldet”

Sportbladets spelexpert Ulrik Sandebäck om dagens bästa OS-spel

Foto: AFP
Vinner andra guldet Ulrik Sandebäck tror stenhårt på Usain Bolt i 200-metersfinalen.
SPEL

Ikväll är det rena favoritparaden i friidrotten – tror jag.

Bolt, Taylor och Rudisha är en stark manlig favorittrippel till runt 2,00 i odds.

ULRIK SANDEBÄCK.

Kanotspelen gick bra i går – faktum är att båda spelen (var duellspel mot svenskar) till och med gick och vann guld. Så spelen jobbades hem med bred marginal.

Jag kallade brottarnas pajasförbund för FIBA i går, rätt ska vara rätt och pajasarna tillhör FILA och inget annat. Jag ber om ursäkt till korgbollsfolket.

I kväll är det en stor friidrottskväll och jag tror att det blir en lång härlig favoritparad. Jag tror tre män plockar hem gulden.

Favorit nummer 1. Usain Bolt, trodde jag stenhårt på under 100 meter, och han gjorde ingen besviken. Nu ska han jogga hem 200 meter. Kan han förlora? Knappast.

Favorit nummer 2. 800 meter ser ut att vara vikt åt David Rudisha. Den unge kenyanen såg mycket bra ut i semifinalen och vann sitt heat lätt. Vinner det här loppet 95 gånger av 100. Ungefär...

Favorit nummer 3. ”Chansningen” i den här trippeln är trestegsstjärnan  Christian Taylor. Jänkaren var en av två som klarade finalgränsen och vann kvalet på stabila 17,21 i sitt enda försök.

Trippeln ger runt 2,00 på Svenska Spel och den känns klart sund. Men det finns massor av andra bra spel  – det bästa?

Spjut-Barbora!

FAKTA

Dagens tre bästa spel i London:

GULD:

Spel: Vinnare spjut, damer.

Tips: Barbora Spotakova.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 2,00.

Kommentar: Jag trodde faktiskt inte att Svenska Spel skulle vara så här generöst och erbjuda 2,00 i odds för ett guld till Barbora. Hon övertygade i kvalet och kastade då dryga två meter än värsta hotet Christina Obergfoll. Jag tror segermarginalen blir ännu längre i finalen.

Spelstopp: 21.59.

SILVER:

Spel: Kanada–Frankrike.

Tips: 2.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,93.

Kommentar: Kanada har gjort det överraskande bra i den här fotbollsturneringen. Inget snack om saken. Men efter den sena övertidsförlusten mot USA tror jag att tanken är helt tom – det är bensinstopp nu. Frankrike maler på och jag tror laget gärna vill knipa den här medaljen.

Spelstopp: 13.59.

BRONS:

Spel: Norge–Sydkorea.

Tips: 1.

Bolag: Svenska Spel.

Odds: 1,65.

Kommentar: Det är semifinaldags i damernas handbollsturnering. Lagen möttes redan i gruppspelet och då blev det oavgjort. Norge har varit ojämnt under OS, men har klart bättre kapacitet än sydkoreanskorna. Jag tror att Norge visar det nu. Bra etta. 

Spelstopp: 17.59.

ARTIKELN HANDLAR OM