”Jag har en känsla att United tar det”

Viasat- och Gurufans-experten Glenn Strömberg om helgens stormatcher i Premier League

Foto: Bildbyrån
Glenn Strömberg tror att Manchester United kan ta hem tre poäng på Stamford Bridge på söndag.
SPEL

Det är upplagt för fest i Premier League i helgen. Men hur kommer stormatcherna att sluta?

Viasat- och Gurufans-experten Glenn Strömberg svarar på de heta frågorna.

– Jag har en känsla att United kan ta detta, säger han om störmötet på Stamford Bridge.

Arsenal har två raka matcher utan ett enda mål framåt. Dels mot Norwich i ligan, förlust 0–1, och sedan Schalke hemma i Champions League i veckan, förlust 0–2.

På lördag möter de krislaget QPR hemma på Emirates.

Men det är inte de enda. På söndag är det två stormatcher.

Först är det derby: Everton mot Liverpool för att sedan runda av med stormötet Chelsea–Manchester United på Stamford Bridge.

Dessutom: Hur påverkas mästarna Manchester City av kräftgången i Champions League?

Viasat- och Gurufans-experten Glenn Strömberg ger sin syn på de heta matcherna.

Två raka matcher för Arsenal utan mål. Vad är det som händer med den före detta mästarklubben egentligen?

– Alla hade lite farhågor inann säsongen, sedan fick man Cazorla, Podolski och Giroud som alla har kommit in bra i laget, speciellt Cazorla. Men jag tror att grejen är så här: Arsenal måste spela bra hela tiden när man inte har den där utpräglade skyttekungen som man hade förr. Nu måste Arsenal spela bra över hela linjen och skapa många chanser för att göra mål. Det fungerar inte alltid, och så kommer det att se ut för Arsenal den här säsongen. Jämför bara med Manchester United som spelat si och så, men som haft målskyttarna som gett poäng ändå.

Två tunga matcher på söndag, Everton-Liverpool och Chelsea-Man United. Hur går det?

– Liverpool-derbyt älskar jag, speciellt på Goodison Park som är en av de skönaste arenorna. För en gångs skull känns det som att Liverpool önskar sig ha spelare från Everton och det är ganska ovanligt. Men Liverpool kommer mer och mer och har tre raka tävlingsmatcher utan förlust. Jag tror det blir tajt, och oavgjort.

– Chelsea har haft ett ganska lätt program, men man har slagit både Tottenham och Arsenal borta. United har lite kniven mot strupen på Stamford Bridge. Vid förlust är man sju poäng efter. Det är mycket även om det är tidigt under säsongen Jag har en känsla av att United kan ta detta. Jag tycket man var j-t bra mot Newcastle. Nya spelet utan riktiga yttrar med Welbeck, Rooney och van Persie på topp är lovande. Trubblet för United är backspelet. Men man har tre poäng på gång här känner jag.

Hur pressad bör Roberto Mancini känna sig efter den mindre lyckade inledningen i Champions League? Är det något som kommer påverka ligaspelet?

– Det påverkar hans situation såklart, för Champions League är enormt viktigt för City. Men jag tycker att City har sett bättre och bättre ut i ligaspelet och förlusten mot Ajax förvånade mig. Ligaspelet tror jag ändå Mancini löser den här säsongen.

KLICKA HÄR FÖR DE SENASTE ODDSEN INFÖR HELGENS PREMIER LEAGUE