Oddsen: Challe får lämna jobbet

SPEL

Sportbladets krönikör Mats Wennerholm anser att Challe Berglund ska överlåta sitt tränarjobb i Djurgården till någon annan.

Ett spelbolags odds visar också på att han får lämna sitt jobb innan nyår.

– Vem tar beslutet om hans framtid som tränare egentligen, är det han själv? frågar sig Patrick Kipler på NordicBet.

När Djurgården tvingades lämna finrummet i svensk hockey, Elitserien, i fjol var de tydliga: de skulle tillbaka.

Och det fort.

Men säsongen i Hockeyallsvenskan har inte börjat som klubben hade önskat. Djurgården ligger "bara" på en nionde plats i tabellen. 27 poäng har de dragit in på de 19 inledande omgångarna i serien och just nu har de 15 poäng upp till tabelltoppen där Leksand ligger.

”Sitter säkert”

Enligt Sportbladets krönikör Mats Wennerholm bör tränaren Challe Berglund överlåta sitt jobb till någon annan och enbart fokusera på sitt jobb som sportchef, som han också har ansvar för.

Men enligt klubbens ordförande, Kareel Lehiste, sitter Challe säker på sina poster.

– Challe sitter säkert, berättade han för Sportbladet tidigare i veckan.

Får gå från jobbet

Oddsen från spelbolaget NordicBet visar dock på att Berglund inte får sitta kvar som tränare efter nyår.

– Efter uppehållet har Djurgården tre mycket viktiga matcher mot topplag i Allsvenskan. Dessa matcher kommer antagligen att vara avgörande för Challe Berglunds framtid som huvudtränare i Djurgården, säger Patrick Kipler på NordicBet.

– Problemet är situationen i Djurgården där Challe både är sportchef och huvudtränare. Vem tar beslutet om hans framtid som tränare egentligen, är det han själv?

”Trycket blir stort”

NordicBet är inne på att Djurgården inte får fortsätta att sacka efter i tabellen. Just nu är det landslagsuppehåll, men när serien drar igång igen den tolfte november är det segrar som gäller för Challe och grabbarna i Djurgården.

Annars…

– Vår analys är dock att om inte Djurgården börjar vinna matcher snart och avancera i tabellen så kommer trycket att bli så stort att föreningen kommer tvingas leta efter en ny tränare och låta Challe koncentrera sig på arbetet som sportchef fullt ut.

”Viss chans att han ryker”

Betsafe är inte inne på samma linje som NordicBet. De tror att Challe får stanna – men det får inte fortsätta att gå utför för 08-klubben.

– Challe är en mycket rutinerad och uppskattad coach. Han har ledningens och ordförandens fulla stöd, detta gör att vi tror att han sitter säkert denna säsong. Man bör dock tillägga att Djurgården hade som mål att ta sig till kvalserien för att kunna ta sig tillbaka till Elitserien direkt. Detta kommer man förmodligen inte att klara av. Ser man också till spelarmaterialet samt de NHL förstärkningar man ändå har, så har man underpresterat och på grund av detta så finns det såklart en viss chans att han ryker, säger Kristoffer Zvickell på Betsafe.

FAKTA

Odds:

Är Charles Berglund fortfarande huvudtränare för Djurgården i slutet (31 december) av 2012?

Ja    2.02

Nej    1.70

Odds från NordicBet

Kommer Challe Berglund att representera Djurgården säsongen ut 2012-13?

Odds

Ja

1.45

Nej

2.50

Odds från Betsafe

ARTIKELN HANDLAR OM