Stoppar spel på – krislagets match

Magsjuka ställer till det för elitseriejumbon – och Svenska Spels oddssättare

Foto: Bildbyrån
Dan Tangnes.
SPEL

Rögle har det tufft just nu. Sist i elitserietabellen och dessutom har nästan hela laget drabbats av magsjuka.

Nu väljer Svenska Spel att stoppa allt spel på lagets hemmamatch mot Färjestad i morgon tills vidare.

– Det är omöjligt att värdera och sätta korrekt odds på en match med så här osäkra förutsättningar, säger Per Carlander, oddssättare på spelbolaget.

Tränaren Dan Tangnes sitter löst och Rögle ligger sist i elitserien. Men det slutar inte där med elände där för Ängelholmsklubben.

I måndags drabbades nästan hela laget av magsjuka.

På gårdagens träning fanns bara sex spelare med.

Nu väljer Svenska Spel att stoppa allt spel på lagets hemmamatch mot Färjestad i morgon. Det handlar om Långenmatch nummer 179.

”Vi avvaktar”

– Vi avvaktar att öppna denna match tills vi vet vilka spelare som är tillgängliga för matchen i morgon. Det är omöjligt att värdera och sätta korrekt odds på en match med så här osäkra förutsättningar, säger Svenska Spels oddssättare Per Carlander till Sportbladet Spel.

Rögletränaren Dan Tangnes såg träningen från läktaren i går, och han har aldrig varit med om något liknande.

Sex spelare tränade

– Det här har jag aldrig varit med om, att så många samtidigt blivit sjuka. Tur vi inte spelade i dag, säger Dan Tangnes till HD.se.

När alla förutsättningar är klara så kommer Svenska Spel att öppna spel på matchen igen. Men, oddsen bör synas noga, eftersom många spelare i Rögle förmodligen är tagna av magsjukan.

– Det är väldigt individuellt. Man brukar säga att det tar två dygn från dess att du börjat äta och dricka igen tills du är återställd, säger Rögles sjukgymnast Billy Nilsson till HD.se.

Röglespelarna som tränade med laget på is i går var Jakob Johansson, Daniel Sondell, Martin Strbak, Dennis Everberg, Alexander Barta och Mathias Tjärnqvist enligt HD.se.

ARTIKELN HANDLAR OM