Här går bagaren miste om 229 miljoner kronor

Var bara ett rätt ifrån Drömvinsten – trösten: sju rätt på Lotto och 4,6 miljoner

Foto: Svenska Spel
Fick nöja sig med 4,6 miljoner Bagaren från Örebro var bara ett rätt ifrån att ta hem Drömvinsten på 229 miljoner kronor i lördags.
SPEL

Den 30-årige bagaren fick en dubbelchock i går när han rättade sina spelkvitton.

Chock 1: Han fick sju rätt på Lotto och 4,6 miljoner kronor. Chock 2: Han var bara ett rätt ifrån Drömvinsten på 229 miljoner.

– Jag minns att jag bara blev stel, säger vinnaren från Örebro.

I lördags gick bagaren i 30-årsåldern till Stortorget i Örebro. Hos Fortuna Spel lämnade han in Lotto och Joker för totalt 100 kronor.

När dag hade blivit kväll drog han vinstlotten. Alla sju siffrorna på Lottokupongen gick in.

Eftersom han även satt med en Jokerkupong fanns chansen på Drömvinsten och 229 miljoner kronor i vinst, i så fall Sveriges största spelvinst någonsin.

”Galet”

Det var nära, om man säger så. De rätta siffrorna för att ta hem Drömvinsten skulle varit 7 och 4. Bagaren hade siffrorna 5 och 4.

– När vi kollade raderna på jobbet i går blev jag så nervös att jag var tvungen att gå ut och ta luft. Det gick liksom inte in att jag som spelat samma rader de senaste tre veckorna, plötsligt var ensam vinnare med sju rätt på Lotto. Och dessutom hade vunnit 4,6 miljoner, säger vinnaren när han själv tog kontakt med Svenska Spels vinnarambassadör i går. Han fortsätter:

– Du kan räkna med att jag blev ännu mer nervös efter att vi efter det sett att jag bara var ett nummer från två rätt på Joker och Drömvinsten på 229 miljoner…. Galet.

”En skänk från ovan”

Vinsten kommer helt i rätt tid, enligt mannen.

För en tid sedan havererade bilen. Dessutom har han och frun pratat om att flytta, men inte haft råd. Nu blir det ändring på det.

– Den här vinsten kom som en skänk från ovan. Nu räcker det till både boende och ny bil, säger han och tillägger:

– Det viktigaste är att inte flyga iväg nu och bara göra av med pengarna, utan landa och vara smart. Men känslan i kroppen nu när jag fått vinsten bekräftad är alldeles utmärkt.