Fick miljonsamtal – blev vansinnig

Svenska Spel skulle gratulera till Lottovinsten på 2,6 miljoner – kvinnan slängde på telefonluren

Foto: Svenska Spel
Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.
SPEL

Svenska Spels Pierre Jonsson skulle ringa och gratulera till Lottovinsten på 2,6 miljoner kronor.

Då möttes han av en minst sagt arg fru till vinnaren.

– Nej, vi ska inte tala med någon om någonting, sa hon och slängde på luren.

Så fort en svensk spelare vunnit minst en miljon kronor börjar Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson att jaga vinnaren för att få kommentarer, men främst för att gratulera och kontrollera så alla uppgifter stämmer, för att bekräfta storvinsten.

I lördags vann en spelare 2 690 067 kronor efter sju rätt på Lotto. Spelet var inlämnat för 72 kronor med Spelkortet.

I söndags ringde Pierre Jonsson det hemnummer som stod registrerat på vinnaren, en man i 55-årsåldern från Salem, söder om Stockholm.

Det skulle bli ett helt vanligt vinnarsamtal, trodde Jonsson. Så fel han fick.

”Vi ska inte tala med någon”

Plötsligt svarade mannens fru i telefonen och Pierre Jonsson presenterade sig. Då kom det oväntade svaret.

– Nej, nej, nej! Vi ska inte tala med någon om någonting. Lotto eller lotter spelar ingen roll, du får inte tala med min man i alla fall. Tack och hej, sa kvinnan och slängde på luren.

Efter lite research via vinnarens arbete fick Pierre Jonsson tag i ett mobilnummer där han till slut lyckades nå miljonvinnaren under måndagseftermiddagen. När han berättade för vinnaren om samtalet med hans fru skrattade han och förklarade varför hon var så brysk.

”Har tröttnat”

– Min fru har tröttnat på alla säljare som ringer om allt och ingenting. Hon trodde nog det var Postkoden som ringde igen. Men vad sa du, hade jag sju rätt på Lotto? Oj då, vad ska jag säga, man tackar, sa mannen och fortsatte:

– Men vilken grej. Jag har spelat Lotto i minst 15 år, men inte helt regelbundet. Jag går på mycket på känsla och lämnar då fem veckor i taget. Det var en bra känsla man hade den här gången. Nästan 2,7 miljoner i vinst, det låter mycket trevligt.

Vinnaren är mekaniker i 55-årsåldern och planerar efter miljonvinsten att gå ner i arbetstid.

– Sedan får jag hitta på något med frugan också, även om hon nästan såg till att jag missade miljonvinsten, avslutade han med ett skratt.