Han jagar spelaren som vunnit 21 milj

”Tyder på att det kommer att bli en sjuhelsikes överraskning”

SPEL

Kupongen lämnades in på Coop Forum i ett köpcentrum i Trollhättan – 12 rader som gav en jackpottvinst på nästan 21 miljoner kronor vid lördagens lottodragning.

Men ännu har Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson inte lyckats nå vinnaren.

– Att ingen hört av sig tyder på att det kommer att bli en sjuhelsikes överraskning när jag väl får tag på personen, säger han.

Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson vinnarambassadör på Svenska Spel

Det är inte särskilt stor risk att spelaren som tog hem hela 20 924 183 kronor under lördagens dragning kommer att vara försvunnen under någon längre tid.

Lottoraderna, som lämnades in på Coop Forum i Överby centrum i Trollhättan, lämnades in med Svenska Spels spelkort och vinnarens identitet är alltså känd för bolaget.

Men två dagar efter dragningen har Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fortfarande inte lyckats få tag på vinnaren för sitt sedvanliga gratulationssamtal.

"Kollar aldrig sina rader"

– Nej, det blir ju så ibland, och särskilt under semestertider, att folk är lite svåra att få tag på. Och här har ingen svarat än så länge, säger Pierre Jonsson.

Och enligt Jonsson, som ringt ett oräkneligt antal storvinnare i sina dagar, pekar mycket på att det kommer att bli ett chockartat samtal för den nyblivne mångmiljonären just den här gången.

– I normala fall är det väl 50-50 när jag ringer, att personen vet om att den vunnit när jag ringer. Vissa kollar ju aldrig sina rader, de låter bara maskinen i spelbutiken läsa av kupongerna när de förnyar raderna. Andra följer dragningarna och kollar texttv.

– I det här fallet tycker jag att vi fått en del indikationer på att personen inte har koll. Vår kundservice har ju öppet dygnet runt och att ingen hört av sig för att dubbelkolla tyder på att det kommer att bli en sjuhelsikes överraskning när jag väl får tag på personen, säger han.