Förre AIK-målvakten kan vinna 5 miljoner

Anders Almgren skrapar TV-Triss i Nyhetsmorgon under onsdagen

SPEL

Minst 50 000 kronor – och upp till fem miljoner.

Det är verkligheten för förre Dif och AIK-målvakten Anders Almgren, 45, när han kliver in i TV4-studion under onsdagsmorgonen för att skrapa TV-Triss.

– Jag har vunnit 2 000 kronor som mest tidigare. Det här blir guld, säger han.

Foto: Denny Calvo
Anders Almgren i AIK-målet när det begav sig.

Anders Almgren har gjort över 80 allsvenska matcher för Djurgården och AIK och dessutom varit målvaktstränare i AIK under några år på 2000-talet.

Och snart kan han kanske skriva in trissmiljonär bland sina tidigare meriter.

Anders Almgren skrapade fram en TV-Triss för ungefär en månad sen och under onsdagen är det dags att besöka TV4:s Nyhetsmorgonstudio för att skrapa för de stora pengarna.

Han är garanterad 50 000 kronor men i bästa fall blir det hela fem miljoner kronor.

Klockan 08.45 smäller det.

"Sonen borde skrapa"

– Det är kul! Sen får vi se exakt hur kul det blir, säger han.

Hur gick det till när du skrapade fram tv-apparaterna?

– Jag prenumererar på sex trisslotter i månaden och jag brukar skrapa dem med min son. Det var han som skrapade fram den här vinsten faktiskt. På Triss har jag vunnit 2 000 kronor som mest tidigare och då var det också han som skrapade. Egentligen borde han väl skrapa i tv också, men han är bara 10 år gammal så det går ju inte.

Har du vågat tänka på vad du ska göra med vinstpengarna?

– Eftersom man inte vet hur mycket det blir finns det ingen anledning att planera. Men vi gillar ju att resa, det är redan planerat att vi ska fyra veckor till Thailand i vinter så det här blir guld. Och skulle det bli mycket mer än de där 50 000… ja då får vi se. Man får väl drömma.

I dag har Anders Almgren lämnat den absoluta elitfotbollen bakom sig. Men han tränar fortfarande ungdomar på Atleticagymnasiets fotbollsprogram och Tyresös a-lag vid sidan av jobbet som säljare på en bilfirma.