”Majstorovic stannar i AIK”

Backklippan spelar ut sitt kontrakt i klubben – enligt oddsen

Foto: Pernilla Wahlman/Scanpix
SPEL

Daniel Majstorovic dök inte upp till matchen mot Mjällby när han inte blev uttagen i startelvan och hans framtid i AIK anses vara högst osäker.

Men enligt oddsen är det troligaste alternativet att den förre landslagsbacken löser sin konflikt med tränaren Andreas Alm och kör på i klubben.

– Det blir AIK eller skorna på hyllan enligt oddsen, säger Jonas Nilsson, PR-chef på Unibet.

Det är alldeles tydligt att Daniel Majstorovic blivit rejält oense med AIK-tränaren Andreas Alm, en konflikt som mynnade ut i att mittbacken helt enkelt inte dök upp till samlingen inför AIK:s match mot Mjällby tidigare i veckan.

Spekulationerna började naturligtvis omedelbart. Kan Majstorovic vara kvar i AIK? Och var kan han annars tänkas ta vägen?

Enligt oddsen är svaret på den första frågan ja. Att 36-åringen spelar ut sitt kontrakt, som går ut om 18 månader, är till och med det mest troliga scenariot och ger 2,75 gånger insatsen tillbaka.

Det näst troligaste alternativet är att han lägger skorna på hyllan.

"Malmö ett tänkbart alternativ"

– Frågan är nu hur man går vidare i frågan. Majstorovic tränade med laget på tisdagen och har kontrakt med AIK även nästa säsong. Kommer man komma överens eller har Majstorovic gjort sin sista match i AIK-tröjan? Det lutar ändå åt att man kommer överens och att han spelar för AIK även nästa säsong, det eller att han slutar helt med fotbollen, säger Jonas Nilsson på Unibet.

Skulle Daniel Majstorovic mot förmodan bestämma sig för att fortsätta karriären i några andra färger än AIK:s finns det några klubbar som är mer sannolika än andra.

– Tänkbara alternativ kan vara Brommapojkarna där han startade sin elitkarriär eller att han flyttar söderut till Malmö och spelar för MFF som han också tidigare har representerat, säger Jonas Nilsson.

Däremot är en chockflytt till AIK:s rivaler Djurgården och Hammarby mycket osannolik enligt oddsen.

– Att han skulle lämna för någon av huvudstadsrivalerna Djurgården eller Hammarby är inte tänkbart, har han inte redan rört upp tillräckligt med känslor i Solna kommer han göra det då, säger Jonas Nilsson.

FAKTA

Vad gör Daniel Majstorovic den 1 april 2014?

Aktiv fotbollsspelare för AIK 2.75

Avslutat fotbollskarriären 3.85

Aktiv fotbollsspelare för Malmö FF 4.50

Aktiv fotbollsspelare för Brommapojkarna 6.50

Aktiv fotbollsspelare för någon annan allsvensk klubb* 8.50

Aktiv fotbollsspelare i någon annan klubb utanför Sverige 8.50

Aktiv fotbollsspelare för Djurgården 15.00

Aktiv fotbollsspelare för Hammarby 15.00

Aktiv fotbollsspelare för någon annan klubb i Superettan 25.00

*Exkl. AIK, Malmö FF, Brommapojkarna, Djurgården.

Odds från Unibet