Chocken: ”Hej du har vunnit 21 milj”

Lottomiljonären från Trollhättan är upphittad: ”

SPEL

Kvinnan från Trollhättan som kammade hem 21 miljoner kronor i lördagens lottojackpott har varit försvunnen.

Och när Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson äntligen fick kontakt med henne blev det minst sagt chockartat – hon hade nämligen inte en aning om att hon var nybliven mångmiljonär.

– Ja herregud nu tappar jag nästan andan, säger den skärrade vinnaren.

Foto: Svenska Spel
Pierre Jonsson , vinnarambassadör på Svenska Spel

Det var under lördagens lottodragning som en ensam vinnare kammade hem jackpotten på hela 20 924 183 kronor.

Vinstraden fanns med på ett spelkvitto inlämnat på Coop Forum Överby i Trollhättan med en insats på 36 kronor och tio kronor på Joker.

Kvittot var inlämnat med Svenska Spels spelkort så bolagets vinnarambassadör Pierre Jonsson visste omedelbart vem den lyckliga personen var.

"Trodde inte det var vi"

Det hjälpte dock inte honom att få tag på kvinnan i fråga.

– I det här fallet tycker jag att vi fått en del indikationer på att personen inte har koll. Vår kundservice har ju öppet dygnet runt och att ingen hört av sig för att dubbelkolla tyder på att det kommer att bli en sjuhelsikes överraskning när jag väl får tag på personen, sa han till Sportbladet tidigare i veckan.

Och det visade sig att Pierre Jonsson hade alldeles rätt i sin analys.

Kvinnan befinner sig på semester med sin man och fick en smärre chock när hon fick beskedet.

– Ja herregud nu tappar jag nästan andan! Vi är på semester min man och jag och har inte rättat våra rader, men såg att en högvinst gått till Trollhättan. Inte trodde vi att det var vi som vunnit, men nu vet vi ju att det är så. Oj, oj, oj!, säger hon.

"Hitta på roliga saker tillsammans"

Vinstsumman, alltså strax under 21 miljoner kronor, är naturligtvis det överlägset största som paret har vunnit.

– Det här är något man hoppas på vecka efter vecka och lämnar man inte in har man ju inte chansen. Visst har det blivit några kronor genom åren, men det har alltid saknats ett par extra nollor på slutet. Men det här går liksom inte att ta in och vi måste få smälta detta. Tur att vi har semester!

Exakt vad paret ska göra för sin nyvunna förmögenhet har den glada vinnaren av förklarliga skäl inte så bra koll på ännu.

– Nu ska vi absolut fira detta och och dela med oss till nära och kära. Sedan får gubben och jag hitta på roliga saker tillsammans. Men nu måste jag ta ett dopp och svalka av mig, så får vi se om det går att sova sen, säger hon.

FAKTA

Den rätta Lottoraden:

3, 4, 7, 21, 26, 27, 31