Mamman i chock efter osannolika samtalet: ”Du skojar, du skojar”

Barnfamiljen ensam i landet att pricka in sju rätt på Lotto Belöningen: 4,8 miljoner kronor: ”Måste vara ett skämt”

Foto: Svenska Spel
Möttes av chockad vinnare Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson fick en pratstund med mamman i barnfamiljen som vann 4,8 miljoner kronor på Lotto i lördags.
SPEL

Mamman i familjen fick ett telefonsamtal som de flesta drömmer om.

”Hej, du har vunnit 4,8 miljoner kronor”. Men mamman ville inte tro att det var sant.

– Du skojar, du skojar, du skojar, var den första reaktionen från kvinnan.

Det var ett spelkvitto som var helt ensamt om att pricka in sju rätt i lördags på Lotto. Den som hade siffrorna 10, 12, 31, 4, 13, 23 och 26 hade vunnit 4 855 082 kronor.

Det skulle visa sig att spelkvittot tillhörde en barnfamilj i Landskrona.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson ringde upp dem för att gratulera till vinsten. Och det var en minst sagt chockad kvinna som svarade i telefonen.

”Måste vara ett skämt”

– Du skojar, du skojar, du skojar! Det här måste vara ett skämt. Tur att jag sitter ner, för nu börjar jag gråta, sa kvinnan som första reaktion på miljonbeskeded.

Spelet lämnades in på City Gross i Landskrona och kostade 24 kronor. Ingen i familjen hade rättat spelet och hade ingen aning om vinsten när Pierre Jonsson ringde upp.

– Det här händer ju bara andra! Jag läste om vinsten i tidningen och tänkte att det var roligt att någon vunnit där vi hade lämnat in, men att det skulle vara vår rad föll mig aldrig i tanken. Det känns helt osannolikt, sa mamman och fortsatte:

”Tar mig en dusch”

– Vi har spelat Lotto i nästan precis ett år. Det var jag som en dag fick för mig att vi skulle spela fyra rader som vi själva satte ihop. Efter det har vi bara förnyat varje vecka.

Eftersom vinstsamtalet kom som en total överraskning hade familjen naturligtvis inte funderat vad pengarna ska användas till. Däremot visste mamman vad hon skulle göra när hon pratat klart i telefonen.

– Nu får jag ta mig en dusch och sjunga för jag är så glad. Sedan får vi sätta oss ner och prata igenom vad vi ska göra nu. Helt klart är att barnen får del av vinsten och att man kan ta lite längre semester i år. Det går inte att fatta. Det är helt fantastiskt, avslutade mamman.

TYCK TILL: Hur skulle du reagera om du fick ett miljonsamtal? Diskutera nedan!