Satsade sex miljoner – på tidernas UFC-skräll

Är det här modigaste spelaren någonsin?

1 av 4
SPEL

Få trodde att Anderson Silvas sju år långa vinstsvit i UFC skulle bli bruten.

Men en spelare var säker på sin sak.

Så säker att han satsade hisnande 6,5 miljoner kronor på mästarens fall.

Enligt sajten Middle Easy ska spelet på en miljon dollar gett en vinst på 3,2 miljoner dollar, 21 miljoner kronor enligt dagens valutakurs.

Spelarens identitet är ännu okänd, men klart är att personen antagligen har väldigt mycket pengar eller är extremt modig. Chris Weidman var nämligen en stor underdog inför mötet med Silva. Trots det gick han in med stort självförtroende i första ronden och lyckats ta ner mästaren och nästan sätta ett benlås.

”Helt surrealistiskt”

I andra ronden hånades han av Silva som duckade slag efter slag med sänkt guard. Men den våghalsiga taktiken skulle bli mästarens fall. Weidman knockade Silva med en vänster – och blev ny UFC-mästare i mellanvikt. Det som ingen trodde skulle ske var ett faktum. Efter 16 raka segrar var världens genom tiderna bästa MMA-fighter slagen.

– Jag har förstås drömt om att vinna det men det kändes långsökt. Det här är helt surrealistiskt, sa en lycklig Weidman i buren efter matchen.

–  Jag försökte provocera honom och få honom att falla in i "mitt game". Men han gick inte på det och min taktik fungerade inte. Jag har bara mig själv att skylla, svarade Silva.

”Dummaste jag någonsin hört”

Spelet på en miljon dollar och matchens osannolika avslut har fått vissa delar av MMA-världen att konspirera mot UFC och Silva och hävda att matchen var uppgjord. Men de flesta experter och inte minst UFC-vd:n Dana White slår ifrån sig kritiken.

– Det är det dummaste jag någonsin hört, säger han enligt mmamania.com.

Mycket talar för att Silva och Weidman kommer att mötas i en returmatch i februari nästa år på Cowboys Stadium i Dallas.

– Jag förväntar mig en returmatch. Anderson Silva kommer bli knockad av verkligheten om några dagar och vilja slåss igen, säger Dana White till NBC Sports.

– Det finns ingen chans att en returmatch inte blir av.