Han vann 110 milj – jobbar på kakfabrik

Här är den osannolika historien om Michael Carroll: Slösade bort allt på kokain och alkohol Nu är han ren och jobbar för 8 000 kronor i månaden: ”Jag är så glad”

Foto: Youtube
Michael Carroll i en tv-intervju för ett par år sedan.
SPEL

2002 prydde Michael Carroll löpsedlarna i Storbritannien. Han blev en av tidernas yngste Lottomiljonärer.

Sedan gick det utför. Han levde som en rockstjärna och hamnade i fängelse och slösade bort vartenda öre på alkohol och droger.

Nu, 12 år senare, jobbar han på – en kakfabrik.

– Jag är så glad över att få ett lönekuvert igen, säger Michael Carroll till Daily Mail.

När 19-årige Michael Carroll vann 110 miljoner kronor på Lotto i november 2002 var han rena rama drömmen för tabloidpressen i Storbritannien.

Ynglingen, från den lilla orten Downham Market, hade fotboja vid tillfället för storvinsten och snabbt kallades han för ”Lotto-slyngeln” i pressen.

Sedan den dagen har Michael Carrolls liv varit en följetång i Storbritannien. Och det har inte varit någon vacker historia.

Hamnade i fängelse

Han har slösat bort vartenda öre av sin miljonvinst på kokain, alkohol, prostituerade, lyxbilar och vilda fester.

2006 fick han nio månaders fängelse efter att han löpte amok med ett basebollträ på en kristen rockkonsert.

2010 tvingades han att sälja sitt lyxhus. Han har till och med försökt att ta sitt liv.

– Jag försökte hänga mig, men en vän kom och räddade mig. Jag hade redan svimmat när han hittade mig, sa Michael Carroll enligt tidningen Mail Online i augusti 2011.

Nu verkar dock Michael ha kommit på fötter igen.

Tio-årig dotter

Han har flyttat upp till norra Skottland, i en tvårummare nära orten Elgin, för att komma närmare sin tio-åriga dotter Brooke. Dessutom har han fått jobb.

Han jobbar skift, sex timmar om dagen, fem dagar i veckan, på en kakfabrik med 200 kollegor. Lönen: 8 200 kronor i månaden.

– Jag är så glad över att få ett lönekuvert igen. Jag är definitivt lyckligare nu, eftersom jag lever i verkligheten. Några kände igen mig när jag började jobba, men alla har varit fantastiska mot mig. Jag är 30 år, det är dags att växa upp. Jag älskar jobbet, jag kan inte bara sitta och leva på bidrag, säger Michael Carroll till Daily Mail.

Sitt missbruk har han kommit ur, och är enligt honom själv ren sedan två år tillbaka.

”Har fått mitt liv tillbaka”

– Jag haft levt som en rockstjärna i tio år. Nu var jag tvungen att hitta mig själv igen. Jag älskar verkligen att bo häruppe, säger han vidare.

När han ser tillbaka på sitt liv efter storvinsten 2002 vet han definitivt vad han har vunnit de senaste åren, och vad han skulle göra om han vann massa miljoner igen.

– Det enda jag har vunnit är att jag har fått mitt liv tillbaka. Men om jag skulle vinna miljoner i dag skulle jag hjälpa ungdomar med drogproblem och sedan emigrera till Australien, avslutar Michael Carroll.