”Kommer få sitt söta ansikte sönderslaget”

Allt du behöver veta inför helgens UFC-gala

Foto: AP
Rory McDonald knockad av Carlos Condit i karriärens hittills enda förlust. Blir det en ny i helgen?
SPEL

Alexander Gustafsson, Akira Corassani och Magnus "Jycken" Cedenblad.

I takt med att de svenska stjärnorna växer på UFC-himlen blir det svenska fightingintresset allt större – både för galorna och för bettingen.

Därför bjuder Sportbladet Spels UFC-tokige skribent David Tanentsapf på sina bästa speltips inför varje UFC-gala.

Den här veckan: UFC on Fox: Johnson vs. Moraga som går av stapeln i Seattle under natten till söndagen.

Demetrious Johnson – John Moraga

Unibets odds: 1,20 – 4,30

Dvärgfight!

Okej, skämt åsido. Flugvikten är en viktklass som får oförskämt mycket spe och mycket handlar naturligtvis om att de små och tunna killarna för det mesta inte har tillräckligt mycket löd i nävarna för att kunna slå ut varandra.

Det betyder dock inte att det är tråkigt, i stället får vi se uppvisningar i blixtrande fart och med bländande teknik, inte minst av mästaren Demetrious "Mighty Mouse" Johnson.

Här tar han sig an rutinerade John Moraga, som imponerat med två avslut sen han kom till UFC.

Är Johnson då en så stor favorit som oddset på 1,20 låter påskina? Förmodligen. John Moraga kan både slå och dra ut folk men jag har svårt att se att han ska kunna göra det med mästaren. Moraga är en kanonbrottare, men det är Johnson också och jag tror utmanaren får svårt att hänga med i "Mighty Mouse" tempo.

Att Demetrious Johnson vinner på decison ger 1,48 gånger pengarna och det känns på förhand som ett rätt säkert bet. Men jag var å andra sidan ännu säkrare på att Anderson Silva skulle knocka Chris Weidman sist det begav sig…

Rory MacDonald – Jake Ellenberger

Unibets odds: 1,38 – 2,85

Rory MacDonald är kanadensare, komplett och slåss i UFC:s welterviktsdivision. Att han pekas ut som mästaren och träningskompisen George St-Pierres naturlige arvtagare är inte så konstigt och sett till 24-åringens resultat hittills är det heller inte oförtjänt.

Hans söta modellutseende gör att han kanske inte ser ut som en toppfighter i  UFC. Det är han, en stenhård sådan dessutom. 

Men, och det är ett stort men. Rutinerade Jake Ellenberger är allt annat än en munsbit och "The Juggernaut" har visat att han har kapaciteten att sänka precis vem som helst med sin mäktiga höger.

Jag ser detta som en väldigt jämn matchning och 1,38 på McDonald är alltså på tok för lågt. För risken är stor att han får sitt söta ansikte sönderslaget innan den här fighten är över.

Robbie Lawler – Bobby Voelker

Unibets odds: 1,33 – 3,10

Den här matchen har egentligen inte på ett huvudkort att göra, men det hade ju naturligtvis inte varit lika konstigt om Tarec Saffiedine eller dennes egentlige ersättare Siyar Bahadurzada dykt upp som planerat. Nu får vi Bobby Voelker istället. Och då ska det inte råda några tvivel om att ojämne sluggern Robbie Lawler gör processen kort.

Lawler genom KO/TKO till 1,90 känns som ett mycket bra spel.

Liz Carmouche – Jessica Andrade

Unibets odds: 1,15 – 4,85

Rockaden i damdivsionen efter Cat Zinganos skada innebär att Liz Carmouce ställs mot Jessia Andrade i stället för Micha Tate. Och i stället för en på förhand jämn uppgörelse är Camouche jättefavorit. Med all rätt också.

Det här är två damer som gillar att avsluta och det känns verkligen inte som att den här fighten kommer att gå till domslut. Troligtvis kommer Carmouce att gå för submission vilket ger hela 2,85 gånger pengarna hos Unibet. Det känns som hela kvällens bästa spel.