Hittade 6 milj – i soptunnan

Så ordnande pensionärerna upp sin jättemiss: ”Otroligt, vilken känsla”

SPEL

Joseph Zagami köpte ett par skraplotter när han var och handlade, men glömde bort att de låg i matkassen som hamnade i papperskorgen.

När han insåg sitt misstag tvingades han gräva upp lotterna ur soporna – och skrapade fram en vinst på en miljon dollar.

– Jag trodde inte mina ögon, säger han.

Foto: Massachusetts State Lottery
Joanne och Joseph Zagami

Joseph Zagami och hustrun Joanne från Massachusetts skulle egentligen varit bortresta på semester, men de två pensionärerna tvingades ställa in sina planer efter att deras kylskåp gått sönder. De hade helt enkelt inte råd.

I stället fortsatte vardagen som vanligt. Paret var och handlade mat och passade på att köpa ett par skraplotter som hamnade längst ner i en av kassarna. Och när Joseph packade upp varorna hade han inte en tanke på några lotter.

– När jag packat upp varorna glömde jag att vi hade lotterna däri och slängde kassarna helt enkelt, säger han till AP.

"Hjälpa våra barn"

Joseph insåg sitt misstag när han var ute med sin hustru samma kväll och morgonen därpå tvingades han gräva upp lotterna ur soporna.

Och när han började skrapa kom chocken. En av lotterna visade på storvinsten – en miljon dollar eller 6,5 miljoner kronor.

– Det var otroligt, jag trodde inte mina ögon. Jag sprang och väckte min fru och skrek "ser jag vad jag tror jag ser?". Otroligt, vilken känsla, säger han.

Eftersom Joseph och Joanne valde att ta hela vinstsumman direkt slutade vinsten på 455 000 dollar efter skatt, en summa som motsvarar tre miljoner svenska kronor.

Pengar som kommer minst sagt lägligt för paret, som förutom sina dagliga utgifter har ett barnbarn på gång.

– Först och främst ska vi betala huslånen så att vi blir skuldfria. Vi är pensionärer båda två så vi har inte haft så mycket pengar att röra oss med. Nu har vi råd att göra grejer. Jag har ledinflammation så vi kommer att åka västerut, till värmen, i ett par månader och se hur klimatet påverkar mig. Sen får vi hjälpa våra barn med det som blir kvar. Det är verkligen en välsignelse, säger Joseph Zagami.

ARTIKELN HANDLAR OM