”Måste lyfta spelet ytterligare en nivå”

Celtic storfavoriter mot Elfsborg i kväll

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån
Mohamed Bangura ägs av Celtic men är utlånad till Elfsborg. I kväll ska han försöka sänka klubben som äger honom.
SPEL

11–1 och imponerande spel mot Daugava Daugavpils.

Men mot Celtic tar Champions League-äventyret slut för den här gången för svenska mästarna Elfsborg – enligt spelbolagens odds.

– Det kan bli tufft, säger Claes Bergström, Sverigechef på Unibet.

Det såg ju minst sagt bra ut i förra omgången.

Elfsborg krossade lettiska Daugava Daugavpils med hela 11–1 över två möten och seglade enkelt in i den tredje kvalomgången till Champions League.

Men här blir det betydligt tuffare.

Nu väntar skotska mästarna Celtic, som slog självaste Barcelona i förra årets gruppspel som de också gick vidare ifrån. Skottarna är storfavoriter i kvällens första möte på Celtic Park, en Celtic-vinst ger bara 1,50 gånger pengarna medan en seger för Elfsborg ger hela 6,25 gånger pengarna.

"Våga satsa mot mål"

Att Elfsborg står som segrande lag efter två möten ger 3,25 gånger pengarna och oddset för att svenska mästarna tar sig till gruppspel är 15.00.

– Fortsätter Elfsborg sitt segertåg är det slutspel som väntar. Men först måste Celtic besegras på hemmaplan, vilket kan bli tufft.  Det vore fantastiskt roligt att se Elfsborg i ett gruppspel, men det kommer att kräva att de lyfter spelet ytterligare en nivå och hela tiden vågar satsa mot mål, säger Claes Bergström, Sverigechef på Unibet.

Mötet mellan Elfsborg och Celtic blir extra intressant tack vare Mohamed Bangura-situationen. Anfallaren ägs av Celtic men är utlånad till Elfsborg och kan alltså skjuta bort sin arbetsgivare från Champions League.

– Med tanke på bråket om Bangura ska spela eller inte kommer det bli en riktigt laddad match, säger Claes Bergström