Paret var miljonärer – utan att veta det

Pensionärernas galna chock: ”Måste vara något fel…”

Foto: Svenska Spel
SPEL

När Svenska Spels Pierre Jonsson ringde upp var de säkra på att han kommit fel.

Men det visade sig att Stockholms-paret hade en lottoprenumeration de inte visste om – och att de vunnit 4 112 209 kronor.

– Det är ju helt vansinnigt massa pengar, säger den chockade frun.

Det var redan den 18 januari som en vinnare prickade in sju rätt på lotto och tog hem jättepotten på 4 112 209 kronor.

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson har jagat febrilt efter den lycklige men det var först i slutet på förra veckan som han äntligen kom fram.

"Är inte prenumeranter"

Det visade sig att det var ett Stockholms-par som låg bakom spelet, tack vare en lottoprenumeration med 12 enkelrader för 72 kronor. Att de inte svarat i telefon beror på att de befinner sig utomlands, och att mannen haft strul med sin mobil.

Det visade sig också att paret inte hade den blekaste aning om att de spelat, och ännu mindre om att de var miljonärer.

– Det här måste vara något fel, vi är inte prenumeranter, vi spelar bara i butik, var svaret vinnaren och hans fru gav Pierre Jonsson när han kom med de glada nyheterna.

Efter både kontroller och en del övertalning gick paret till sist med på att de vunnit och då kom både glädjen och chocken.

"Köpa boende i solen"

– Men herregud, nu blir vi totalchockade… Vi trodde att prenumerationen var avslutad, men nu när du säger det så var det ju ett annat spel vi avslutade. Fantastiskt, hur mycket sa du att vi vunnit?, säger frun och fortsätter.

–  Fyra miljoner är ju helt vansinnigt massa pengar. Vi som är pensionärer blir inte rikare direkt, men nu ger det här oss stora möjligheter i framtiden!

Och paret har redan börjat planera vad den nyvunna förmögenheten ska användas till.

–  Nu kan vi till och med fundera på att köpa oss ett boende i solen, underbart! Vi får fira det hela lagom lugnt, men det kommer inte bli mycket sömn, säger frun.

Vinnarparet från Stockholm önskar att vara anonyma.

ARTIKELN HANDLAR OM