Fick miljonbesked – då blev han arg

Tog hem storvinst på lotto – men vägrade tro på det: ”Får kolla upp det här...”

Foto: Svenska Spel
Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson
SPEL

Mannen från Lindesberg vann 7,2 miljoner kronor på Lotto i lördags.

Glad när han fick beskedet? Tvärtom – han trodde allt var ett skämt.

– Jaha, vad sa du att du ringde ifrån? Svenska Spel? Jag har inte rättat mina Lottorader, men att jag skulle vunnit 7,2 miljoner tror jag inte på, sa han till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson och la på luren.

Helgens miljonkupong var köpt hos Fellingsbro Spelbutik i Lindesberg och var ett färdigt paketspel på Lotto med Joker för 100 kronor. Spelet var inlämnat med Svenska Spels vinstbevakningskort Spelkortet, så Svenska Spels vinnarambassadör kunde kontakta, och gratulera,  7,2 miljoners vinnaren redan under lördagskvällen.

”Ge mig ditt nummer”

Men det var en ovetande, skeptisk och lite arg man i 40-årsåldern från Lindesbergs-trakten som svarade i telefonen.

– Jaha, vad sa du att du ringde ifrån? Svenska Spel? Jag har inte rättat mina Lottorader, men att jag skulle vunnit 7,2 miljoner tror jag inte på. Ge mig ditt mobilnummer så får jag kolla upp det här, var det första en inte helt lättövertygad vinnare sa till Pierre Jonsson.

Efter flera kontrollsamtal, bildgoogling på Pierre Jonsson och Text-tv-koll sjönk det in hos mannen. Han hade verkligen vunnit 7,2 miljoner kronor på Lotto, eller närmare 7,3 miljoner.

Totalvinsten: 7 296 063 kronor.

Bad om ursäkt: ”Ledsen...”

– Jag är lite misstänksam av mig och undviker alla tänkbara säljare och gör aldrig några affärer per telefon. Ledsen att det tog lite tid, men nu har jag hittat en bild på dig på Svenska Spels hemsida, sa han till Jonsson senare under kvällen.

– Nu känns det här riktigt bra, men enormt svårt att ta in och förstå. 7,2 miljoner är mycket pengar och jag som bara köpte ett färdigt spel när jag passerade en spelbutik i Fellingsbro. Otroligt! När pengarna sitter på kontot ska det firas ordentligt, avslutar vinnaren.

Den nyblivne miljonvinnare, som är i 40-årsåldern, önskar vara anonym.

ARTIKELN HANDLAR OM