”De har redan ena benet i CL-finalen”

Oddssättarna svänger – nu är de favoriter till titeln

Foto: AP
Gareth Bale och Real Madrid tippas slå ut Pep Guardiola och Bayern München.
SPEL

Runda ett i Champions Leagues semifinaler är avklarade.

Då svänger oddssättarna. Ny favorit till titeln: Real Madrid.

– De har redan ett ben i finalen, säger Jonas Nilsson på Unibet.

Inför första matcherna i Champions Leagues semifinaler var det tydligt: Bayern München var klara favoriter att försvara fotbolls-Europas tyngsta titel från i fjol.

I onsdags kväll föll dock de regerande mästarna i första mötet med Real Madrid på Santiago Bernabeu med 1–0.

Har det förändrat oddsen? Svar ja.

Nu är Real Madrid favoriter att vinna titeln före just Bayern München.

– Real Madrid har i och med segern redan ett ben i finalen och får gälla som favoriter tills vidare. Även om Bayern München hade ett större bollinnehav så skapade man inga riktigt farliga målchanser. Gör Real ett mål i München måste Bayern göra minst tre och offensiva krafter saknas inte i Real. I en final på neutral mark ska Real gälla som favoriter mot både Atlético såväl som mot Chelsea, säger Jonas Nilsson, presschef på spelbolaget Unibet.

”Avlägset att de blir nollade igen”

Av oddssättarnas bedömningar kommer Real att ställas med lokalrivalen Atletico Madrid i finalen. ”Lillebror” är knappa favoriter att slå ut Chelsea, trots 0–0 på Vicente Calderon i första mötet.

– Det kommer krävas mer av lagen i returerna och i mötet i München kommer hemmalaget behöva slipa på effektiviteten om finalplatsen ska bli realitet. Det saknades inte chanser i första mötet och med publiken i ryggen kommer det bli mål framåt, sen är frågan om det räcker. Vi tror att Bayern vinner men det kommer bli tajt, 2–1 är ett rimligt resultat.

– På Stamford Bridge kommer Chelsea förmodligen fortsätta försvara sig framgångsrikt, men att Atletico inte skulle göra mål över två matcher känns avlägset, ett oavgjort resultat ligger nära till hands, så 1–1 kan det nog bli, tror Jonas Nilsson.

”Lira under 2,5 mål”

Vad bör anses som det bästa spelet i returmötena just nu

– Oddsen säger att det även kommer bli en målsnål retur på Stamford Bridge. Men blir det ett tidigt mål kommer det satsas framåt för det lag som ligger under och spelet kan öppnas upp något, ett överspel (2.5 mål) ger 2.45 och kan vara lite intressant.

– Annars är det svårtippat både i London och i München där förhållandena är de motsatta, här tror man att det kommer rassla till och man kan gå emot marknaden och lira under 2.5 mål till 2.30. Bästa spelet är nog trots allt att avvakta och spela live när man bildat sig en uppfattning om hur matchbilderna kommer utvecklas.

TYCK TILL: Hur kommer matcherna sluta? Diskutera nedan!

FAKTA

HÄR ÄR CL-ODDSEN:

Champions League 2013/2014 – Semifinaler

Bayern München–Real Madrid: 1.67–4.10–4.70

Att gå vidare: 2.20–1.68 (43%-57%)

Chelsea–Atletico Madrid 2.25–3.20–3.25

Att gå vidare: 1.92 – 1.88 (49%-51%)

Champions League 2013/2014 – Vinnare

Real Madrid 2.70 (35%)

Bayern München 3.25 (29%)

Atletico Madrid 5.00 (19%)

Chelsea 5.50 (17%)

Odds från Unibet.