”Gustafsson får sin returfajt mot Jones”

TUSENLAPPEN: Här är de bästa speltipsen inför UFC 172: Jones vs. Teixeira

SPEL

Jon Jones mot Glover Teixeira i en titelfajt som avgör vem svenske megastjärnan Alexander Gustafsson får möta härnäst.

Dessutom tar Phil Davis sig an Anthony "Rumble" Johnson i en match där vinnaren mycket väl kan bli näste utmanare i den lätta tungvikten.

Här är de bästa speltipsen inför UFC 172: Jones vs. Teixeira.

OMGÅNGENS SPEL 1:

Jon Jones KO/TKO 2,25
Phil Davis 1,40
Odds hos Unibet: 3,15
INSATS: 50 kronor
MÖJLIG VINST: 157,50 kronor

OMGÅNGENS SPEL 2:

Luke Rockhold KO/TKO 2,50
Joseph Benavidez 1,24
Odds hos Unibet: 3,10
INSATS: 50 kronor
MÖJLIG VINST: 155 kronor

Kommentar:

■ ■ ■ Det finns egentligen bara en sak som talar emot Jon Jones här, och det är egentligen ren spekulation. Hur mycket har den enorma portionen stryk mästaren fick ta emot i matchen mot Alexander Gustafsson egentligen påverkat honom?
Annars, nej.
Glover Teixeira är en komplett fighter som slår hårt som en oxe och är livsfarlig på marken med sin jiu-jitsu. Men jag tror verkligen inte att han har vad som krävs för att få ner Jon Jones på den där marken och när det håller sig stående kan jag inte ge brassen mer hopp än en "punchers chance".

Däremot är det ganska troligt att Jon Jones bestämmer sig för att ta ner Teixeira vad det lider. Och det är också troligt att han försöker avsluta via ground 'n pound i stället för att försöka dra ut den brasilianske BJJ-svartbältaren. 2,25 på Jon Jones genom KO/TKO är ett toppodds och spelas hårt. Och det blir ju inte precis sämre av att resultatet innebär att Alexander Gustafsson får sin efterlängtade returmatch mot Jon Jones.

Övriga fighter då?

■ ■ ■ Phil Davis är minst ett par snäpp för bra för Anthony Johnson och tar hem en enkel seger, troligtvis grindar han till sig ett beslut. "Mr Wonderful" förtjänar bättre motstånd än vad "Rumble" kan erbjuda, frågar du mig bör han stå näst på tur efter Alexander Gustafsson på titelchansen.

■ ■ ■ Jag vet faktiskt inte hur Tim Boetsch ska överleva tre ronder i oktagonen med Luke Rockhold och att vi får 2,50 på KO/TKO-vinst för den senare känns som en härlig bjudning.

■ ■ ■ Joseph Benavidez har slagit alla han ställts mot i sin karriär förutom Dominick Cruz och Demetrious Johnson. Tim Elliott håller inte precis samma klass som den duon och kommer att bli överkörd här.

SPELKASSAN INFÖR GALAN: 678,23 kronor

■ ■ ■ Så ser du galan:
Underkorten ser du på UFC.tv med start 01.30 respektive 02.00 under natten till söndagen. Men det gäller att du har ett Fight Pass-abonnemang.

Huvudkortet börjar 04.00 svensk tid och visas på C More, C Sports, TV4 Play eller UFC.tv.

ARTIKELN HANDLAR OM