Titta hit ölänning – du kan vara miljonär

Svenska Spel letar febrilt efter ägare till 18 miljoner: "Hoppas det inte dröjer…”

Foto: Svenska Spel
På hugget Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, alltid på jakt efter nya miljonärer
SPEL

En ölänning lyckades förvandla 58 kronor till drygt 18 miljoner under lördagens lottodragning – en livsförändrande summa för de allra flesta svenskar.

Men vinnaren har inte hört av sig och eftersom hen inte använt spelkort vet fortfarande ingen vem det är.

Lördagens lottodragning bjöd på tre nya miljonärer, i ett av fallen handlar det om monstersumman 18 miljoner kronor, eller 18 211 302 för att vara exakt.

Jättevinnaren hade lämnat in ett flerveckorsspel med åtta rader på Direkten Nya Hörnan i Borgholm.

Insatsen? 58 kronor per spelvecka.

"Glömt sitt spel i bilen"

Men eftersom vinnaren lämnat in sina rader utan spelkort har Svenska Spel ingen som helst aning om vem den nyblivne mångmiljonären är. Ingen har heller hört av sig för att göra anspråk på vinsten.

Hos bolaget hållen man bara tummarna för att vinnaren har koll på sin kupong, till skillnad från det som hände senast en ölänning vann stort för ett drygt halvår sen.

– Senaste högvinsten på Öland var på 10 miljoner och först efter två månader fick vi då kontakt med vinnaren som hade glömt sitt oregistrerade spel i bilen. Och nu är vi där igen, kvällens 18-miljonersvinnare har inte heller registrerat sitt spel med spelkort, men jag hoppas verkligen inte att det dröjer lika länge innan vi hör från denne nyblivne mångmiljonär, säger Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

"Ska köpa ny gräsklippare"

De två övriga miljonvinsterna i lördagens dragning gav båda 1 162 233 kronor.

En av kupongerna lämnades in på City Gross i Hyllinge utanför Helsingborg, även i det fallet har vinnaren spelat utan spelkort.

Den andra lämnades in på Ica Kvantum i Färjestaden på Öland och här hade vinnaren, en pensionerad hobbysnickare, använt spelkortet.

– Nu tar vi fram champagnen, frugan och jag, för att fira detta som är helt enormt. Det här är härligt men kommer ta en stund att landa i. Men en sak är säker, det första jag kommer att köpa är en ny gräsklippare, säger han.