Storvinnaren på Öland är hittad

Vann 18,2 miljoner: ”Vi kommer dela med oss”

SPEL

Lördagens storvinnare på Lotto är hittad.

För en stund sedan fick Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson samtalet från vinnarna, ett par från Öland.

– Vi är en stor familj och vi kommer dela med oss av våra miljoner, säger vinnarna.

Foto: BILDBYRÅN
Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

Tidigare i dag skrev Sportbladet Spel om 18-miljonersvinsten på Lotto från i lördags.

Vinnaren hade lämnat in sitt spel utan vinstbevakaren Spelkortet, vilket gjorde att Svenska Spel inte visste vilka vinnarna var. Nu vet man.

Ringde upp spelbolaget

För en liten stund sedan ringde en man upp vinnarambassadör Pierre Jonsson. Mannen och hans fru satt med lördagens spelkvitto värt 18 211 302 kronor, inlämnat hos Direkten Nya Hörnan i Borgholm.

– Vi hörde i går (söndag) att en Lottovinst hade gått ut i Borgholm och rättade våra rader. Men det var svårt att tro på att en av just våra rader var värda hela 18 miljoner, säger mannen till Svenska Spel och fortsätter:

”Väldigt kul”

– Jag brukar lämna in ett 10-veckors-Lotto, men det är inte alltid vi rättar. Ibland väntar jag tills det är dags att förnya våra rader. Men det här är förstås något man inte riktigt tror på och min fru och jag har kontrollrättat raderna flera gånger. Men nu när vi vet att det faktiskt handlar om en vinst på 18,2 miljoner, är det väldigt kul. Och som sagt, vi är en stor familj och vi kommer dela med oss av våra miljoner. Efter det kommer vi fira tillsammans.

Vinnarparet önskar vara anonyma.

Rätt rad på Lotto 1, lördag 26/4 – 2014: 3, 4, 9, 11, 14, 21, 33