Stoppar spel på Superettanlaget

Spelbolagen agerar – nobbar klubben som spelobjekt

Foto: BILDBYRÅN
Efter misstankarna om riggad match mellan Jönköping och Syrianska förra veckan, som Sportbladet avslöjade, väljer spelbolagen att inte erbjuda spel på Syrianskas match mot Gais i morgon.
SPEL

4–0-matchen mellan Jönköpings Södra och Syrianska förra veckan misstänks ha varit uppgjord.

Nu väljer flera spelbolag att stoppa sina spel på Syrianskas kommande matcher i Superettan – med start i tisdagens hemmamatch mot Gais.

– Vi har beslutat att inte erbjuda matchen alls på grund av misstankar kring att allt inte gick rätt till, säger Alexander Zachrisson på Betsafe till Sportbladet Spel.

Sportbladet Spel avslöjade under förra veckan misstankarna om att Superettan-matchen mellan Jönköpings Södra och Syrianska, som slutade 4–0 till hemmalaget, misstänks vara uppgjord.

Den stora anledningen är att det spelades enorma summor, minst 10 miljoner kronor, på över 3,5 mål under den första kvartens livespel. Något som bland annat fick spelbolaget Unibet att agera och stänga alla spel.

Utreds av SvFF

Matchen utreds i skrivande stund av Svenska Fotbollförbundet med hjälp av Uefa men under tiden har flera spelbolag valt att stoppa Syrianska från sitt spelutbud. Detta med start redan i morgon, tisdag, då Syrianska tar emot Gais i Superettan.

Expressen skriver att Svenska Spel tagit bort Syrianska från sitt spelutbud till vidare, något presschefen Johan Tisell bekräftar för Sporbladet Spel via sms.

– Förbundet utreder matchen från förra veckan och vi har tills vidare valt att inte erbjuda spel på Syrianska. Det är en ren försiktighetsåtgärd. Det finns alltså inga nya misstankar som uppkommit, säger han.

”Erbjuder inte spel”

I skrivande stund har varken Betsson, Betsafe, Unibet eller Nordicbet med Syrianskas match mot Gais i sitt utbud. Och både Betsson och Betsafe bekräftar att det handlar om misstankarna om läggmatch.

– Vi har beslutat att inte erbjuda matchen alls på grund av misstankar kring att allt inte gick rätt till, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

– Vi har tagit beslutet att inte erbjuda spel på denna match, säger Robin Olenius på Betsson.

– Vi kommer inte erbjuda spel på Syrianskas matcher tills vidare och avvaktar besked i den utredning som fotbollsförbundet håller på med i samband med matchen förra veckan, säger Jonas Nilsson på Unibet.