Sveriges match – rena rysaren

Spelbolagens experter oense inför Österrike i EM-kvalet: ”Ska vara nöjda med oavgjort”

Foto: Andreas Bardell
Rekordskytt Zlatan Ibrahimovic gjorde sitt 50:e mål i den svenska landslagströjan i träningslandskampen mot Estland – bäst genom tiderna. Men den svenske superstjärnan blir tvungen att näta även mot Österrike om Sverige ska ha en suck – åtminstone enligt spelbolagens experter.
SPEL

– Vi håller tätt och Zlatan gör matchens enda mål, säger Jonas Nilsson på Unibet.

– En jämn och målfattig match som tyvärr slutar med förlust för Sverige, kontrar Robin Olenius på Betsson.

Det enda som känns säkert inför Sveriges EM-kvalpremiär mot Österrike är att det blir en tajt och oförutsägbar historia.

Sportbladet Spel har bett spelbolagens experter analysera både den matchen – och kvällens övriga EM-kvalfighter.

1) Hur slutar Österrike–Sverige
2) Vilket spel är det bästa skrällspelet i kväll?
3) Vilket lag är den bästa spiken?

■ ■ ■ JONAS NILSSON, UNIBET:
1. "Det gick inte så bra sist vi var här men det har ändå hänt en del sedan dess. Inte för att Sverige har blivit så mycket bättre men i alla fall klokare. Det gäller att täta till defensive och sen hoppas på att världens bästa Zlatan löser minst ett mål framåt. Hoppas och tror att vi kan lösa det. Vi håller tätt och Zlatan gör matchens enda mål (18.00 Scorecast)."

2. "Söndagens EM-kval bjöd på en riktig skräll när Portugal föll hemma mot Albanien. Några liknande skrällar får vi nog inte på måndagskvällen. Men om vi leker med tanken att Sverige i alla fall inte förlorar kan man med fördel spela Sverige att vinna (med pengarna tillbaka vid oavgjort) till oddest 2.14, alternativt X2 (1.57).

Sen ska man nog heller inte bli förvånd om England vänder hem tomhänta från Schweiz (2.60), Schweiz har ett intressant lag och kan mycket väl vinna hemma mot ett överskattade engelsmän."

3. "Sveriges kvalmotståndare Ryssland har en munsbit i Liechtenstein hemma (1.04). Där ska det inte gå att förlora och man kan syna handikappspelen och halvtid/fulltid om man tycker den raka ettan är låg. Ryssland träningsspelade mot Azerbajdzjan i förra veckan och vann enkelt med 4-0, frågan är om siffrorna stannar där i kväll."

■ ■ ■ ALEXANDER ZACHRISSON, BETSAFE:

1. "Österrike borta på Ernst Happel stadion är bland de svåraste matcherna man kan få i ett kval. Sist vi spelade bort mot Österrike åkte vi på en tung förslut med 2-1, något vi så klart inte vill ska upprepas. Dock väntas en fullsatt och kokande arena med taggade Österrikare som kommer bära fram sitt lag. Är Zlatan i toppform kan vi få vilket resultat som helst, men vi ska absolut räkna med en tuff match. Dessvärre har Sverige haft en svår tid sen uttåget ur VM-kvalet, och med ett relativt oerfaret lag ska vi vara nöjda med att få ett lika-resultat. Krysset till 3.25 gånger pengarna där Zlatan gör Sveriges mål (2.22) är ett bra spel och även godkänt resultat för Sveriges del."

2. "Schweiz 'skräller' mot England till 2.45 gånger pengarna. Schweizarna visade under VM-slutspelet i Brasilien att man har ett otroligt intressant och vasst landslag, där Xherdan Shaqiri tagit rollen som lagets profil och tillika ledare. Att man hemma i Basel vinner mot en skakigt England är långt ifrån en omöjlighet. När England mötte Norge i onsdags bevittnade vi ett sömnpiller utan dess like. Lite kreativitet och fart resulterade i en tråkig 1-0 historia mot ett helt klart sämre lag i Norge. Vill man vässa till oddset kan vi också rekommendera att hemmalaget gör över 1.5 mål till 2.95 gånger pengarna."

3. "Ganska svårtippade matchen denna första rund av EM-kvalet. Jag vill dock peka ut två solklara spikar. En som spelas idag, och en i morgon. Dagens spik är utan tvekan Spanien–Makedonien, där det blir en 1.a till 1.62 gånger insatsen. Spanjorerna är revanchsugna efter ett miserabelt VM-slutspel. Man vill så klart ha en flygande start på EM-resan och kommer gå ut och visa att man fortfarande är att räkna med. Att Spanien vinner hemma mot Makedonien är ett säkert kort.

I morgon vill vi spika Andorra–Wales där Gareth Bale och Aaron Ramsey båda blir för svåra att handskas med. Ett säkert och fint utfyllnadsspel om man vill där Wales ger 1.12 gånger insatsen vid vinst."

■ ■ ■ ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

1. Det kommer att bli oerhört tight. Varken Sverige eller Österrike har vunnit med mer än ett mål under de senaste 15 mötena vilket säger ganska mycket om hur jämna lagen är. Individuellt sett så är dock Sverige överlägsna i form av Zlatan och jag väljer därför att tro på att Ibra bibehåller sin magiska form och för Sverige till tre pinnar till 2,95 gånger insatsen. 

2. Att Schweiz vinner mot England till 2,60 gånger insatsen. Det engelska landslaget är allt som oftast väldigt överskattade, vilket man också visade under VM-gruppspelet i somras. Schweiz däremot överraskade positivt i Brasilien och var endast en hårsmån från att slå ut VM-finalisterna Argentina. Laget har en spännande offensiv med Shaqiri i spetsen och har också en väldigt god chans mot England ikväll.

3. Montenegro. Landslaget är oftast väldigt pålitliga I kvalspelet och till 1,45 hemma mot Moldavien så ser vi dom som kvalomgångens säkraste spel.   

■ ■ ■ ROBIN OLENIUS, BETSSON:
1. "En jämn och målfattig match som tyvärr slutar med förlust för Sverige (2,35). Österrike är svårslagna på hemmaplan och för laget är detta en måstematch, vilket det inte är för Sverige på samma sätt. Sverige ska vara nöjda med oavgjort i kväll. Ett spel på att Zlatan gör mål ger 2,22 gånger insatsen.

2. "Schweiz gjorde ett bra VM i Brasilien och kommer i kväll vilja visa att de fortfarande håller en hög form. Ett starkt Österrikiskt mittfält möter ett England, vars lag var en besvikelse under VM. Att England också saknar Daniel Sturridge inför kvällens match bådar inte gott för lagets offensiv. Schweiz vinner mot England till 2,50 gånger pengarna."

3. "Att Spanien vinner till 1,05. Det spanska laget genomgår en generationsväxling, efter att ha förlorat stjärnor som Xavi, Villa och Alonso. Men å andra sidan kommer de nya spelarna ge 100 procent för att platsa i laget. Makedonien kommer få det tufft i kväll."