Därför vägrade mannen prata efter sin miljonvinst

Vann 6,2 miljoner – missuppfattade allt när Pierre Jonsson ringde: ”Jag trodde du sa...”

SPEL

Han tog hem 6,2 miljoner kronor på måltipset – men slängde luren i örat på Svenska Spels Pierre Jonsson när han ringde för att gratulera.

Nu har vinnaren från Norrköping gett sin förklaring till sitt märkliga beteende.

– Jag var helt säker på att du sa Svenska Freds och dom hade jag ingen lust att snacka med, säger han.

Foto: SVENSKA SPEL
Pierre Jonsson fick vinnaren att prata.

Åtta rätt på måltipset i lördags betydde en vinst på nätta 6 232 928 kronor och precis som vanligt när det handlar om miljonvinster så ringde Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson upp den lycklige, den här gången en medelålders man från Norrköping.

Men reaktionen blev inte precis den som Pierre Jonsson hade förväntat sig. Trots upprepade försök slutade samtalen som bäst med att mannen slängde på luren.

– Detta har aldrig hänt tidigare, konstaterade Pierre Jonsson för Sportbladet Spel i går, som också öppnade för att åka ner till Norrköping och knacka på vinnarens dörr om han fortsatte sin telefonbojkott.

Men tack vare vinnarens syster slapp Pierre Jonsson den resan.

”Det blev lite fel...”

Hon läste nämligen Sportbladet Spels artikel på nätet och kopplade ihop det med att brodern gnällt över att han blivit uppringd av någon från Svenska Freds under helgen och slängt på luren. Tack vare systerns samtal gick mannen under måndagen ner till första bästa spelombud för att rätta sitt spelkvitto. Och under måndagskvällen tog han gladeligen emot Pierre Jonssons samtal.

– Man tackar! Ja jäklar det blev lite fel när du ringde under helgen. Jag var helt säker på att du sa Svenska Freds och dom hade jag ingen lust att snacka med. Trodde det handlade om något medlemskap eller så… Det var syrran som ringde och talade om att en man i Norrköping vägrade svara när Svensk Spel ringde för att gratulera och det här var ju mycket roligare. Ja jädrar vad det kan bli fel ibland, ha ha, säger han till Pierre Jonsson.

”Gillar inte fotboll”

Trots full pott och mångmiljonvinst på måltipset berättar mannen att han inte är särskilt fotbollsintresserad.

– Jag har spelat på Måltipset i minst 20 år och kör nya enkelrader varje vecka. Inte för att jag gillar fotboll, utan mer att måltipset är ett kul spel med chans att vinna stora pengar. Men jag rättar aldrig innan jag knallar ner till ombudet för att kolla hur det gått. Det har blivit 1 800 kronor som mest innan det här, men nu känns allt fantastiskt och jag är jätteglad.

Framöver planerar miljonvinnaren att flytta, och förändra sina telefonvanor.

– Nu kan jag byta bostad, som jag velat länge och det utan att behöva ta lån. För en helt vanlig man i Norrköping är det här enormt mycket pengar som betyder allt för framtiden. Måltipset kommer jag köra vidare på och nästa gång det ringer ska jag lyssna lite mer noggrant på vem och vilka som ringer, säger han och skrattar.