Experten: ”AIK kommer floppa”

Sportbladets spelexpert ger sina bästa tips inför SHL och Hockeyallsvenskan

Foto: BILDBYRÅN
Michael Nylander och AIK kommer få en tuff säsong i Hockeyallsvenskan enligt Sportbladets spelexpert Steven-Lee Holmdahl.
SPEL

I dag är det smygpremiär i SHL och Hockeyallsvenskan.

Hur ska du spela? Sportbladet Spel tog hjälp av spelexperten Steven-Lee Holmdahl.

– AIK kommer att floppa, säger han.

Steven-Lee Holmdahl.

Djurgården är nya i SHL. Vita Hästen och AIK är nya i Hockeyallsvenskan.

I kväll har de båda serierna smygpremiär.

Hur ska du spela på premiäromgången?

Vilket lag vinner SM-guld, respektive tar klivet upp i SHL?

Vilka kan floppa i serierna?

Sportbladet Spel ställde tre frågor till Sportbladets experten Steven-Lee Holmdahl om respektive serie:

SHL:

Om du skulle satsa 1 000 kronor i dag, vilket lag vinner SM-guld?
Frölunda ”startade om” i fjol och svarade för en imponerande grundserie. Orkade inte riktigt leva upp till trycket i slutspelet och åkte ut tidigt. Har nu samlat på sig viktig erfarenhet och har fått behålla stora delar av stommen från förra säsongen. Bra målvaktsuppsättning, i alla fall rent ”högstanivå-mässigt”. Lite mer jämnhet hade varit att önska, men med lite klaff så kan laget mycket väl gå hela vägen. Min tusenlapp skulle ha landat på Frölunda, till 4,75 (Bet365).
Vilket lag är den säkraste banken i premiäromgången?
– Väljer nog att klippa Luleå till 1,55 (1x). Har gjort det genomgående bra under CHL och ser stabilt ut, trots en del kännbara spelarförluster (Linus Klasen, med flera). På den fronten är det dock klart värre hos Skellefteå. Förvånad över att Svenska Spel inte kan ”välja sida”. Jämna odds är fel. Luleå har bra poängchans.

Vilken favorit kommer floppa?
Skellefteå spelade lite i en klass för sig i fjol, men har nu tappat en drös tongivande spelare, däribland Jimmie Ericsson och Oscar Möller. Skulle bli väldigt förvånad om man når upp till samma höjder som förra säsongen och skulle aldrig få för mig att spela laget som slutvinnare till 6,50 (tredjehandsfavorit).

HOCKEYALLSVENSKAN:

Om du skulle satsa 1 000 kronor i dag, nämn ett lag som tar steget upp i SHL?
– Håller Malmö som seriens bästa lag, men skulle aldrig vilja sitta och svettas över en hel säsong till ett odds på 1,45. Mycket som kan hända i form av skador och så vidare.

– Mitt ”tusenlapps-val” faller nog i stället på Rögle. Hade en brokig säsong ifjol, men gick bra under våren och var till slut bara målskillnad från att nå kvalserien. Magnus Bogren står kvar vid rodret och han känns som rätt man för jobbet. Odds: 3,50, Unibet.

Vilket lag är den säkraste banken i premiäromgången?
– Tror att AIK kommer få det jobbigt den här säsongen. Hög spelaromsättning och man kommer att vara ett ”jagat byte”. ALLA kommer jobba lite extra för att fälla ”Gnaget”. Södertälje ser spännande ut. Plockat in mycket Elit-rutin i laget och skräms inte av att skrina in på Hovet i en premiär. Lirar tvåa, inklusive overtime/penaltys till runt 1,90 (flera bolag).

Vilken favorit kommer floppa?
Västerås har etablerat sig som ett topplag i Hockeyallsvenskan, men verkar sakna något för att ta det ”sista steget”. Visade sig vara sårbart för skador i fjol och risken finns ju att man åker på avbräck även den här säsongen.

Ny tränare i Martin Filander, som är relativt oprövad. Laget ger bara 2,10 att ta klivet upp och det är på tok för lite.

Stå över! Då skulle jag hellre kliva in på att VIK INTE går upp, till runt 1,70.

■ ■ ■ HÄR HITTAR DU ALLA ODDS PÅ PREMIÄRMATCHERNA!