Experterna: Här är bästa CL-spelen

SPELENKÄT: Spelbolagens experter om: Vinnaren av CL Säkra spelet i kväll De har störst skrällchans

Foto: AP
Manchester City är ett av experternas ”skrällspel” i kväll.
SPEL

BATE Borisov, Manchester City och CSKA Moskva.

Där har ni några av spelexperternas skrällspel i kvällens Champions League.

– BATE är obesegrade i ligan och ger tio gånger pengarna mot Porto, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

I går tipsade spelbolagens experter om sina säkra spel respektive skrällspel i Champions League.

Alla spel gick självklart inte in, men en del av dem satt:

Real Madrid. Spel: 1 -2,5. Odds: 2,04 (seger 5–1 mot Basel)

Olympiakos. Spel: 1. Odds: 4,50 (seger med 3–2 hemma mot Atletico Madrid)

Monaco. Spel: 1. Odds: 3,25 (seger 1–0 hemma mot Bayer Leverkusen)

Zenit. Spel: 2. Odds: 4,20 (seger 2–0 borta mot Benfica)

Till kvällens matcher har experterna fått säga sitt igen.

Här nedan ser du Sportbladet Spels frågor och experternas svar och speltips.

SPORTBLADET SPELS FRÅGOR:

■ ■ 1) Vilket lag vinner Champions League säsongen 2014/15?
■ ■ 2) Om ni hade 1 000 kronor, vilket lag skulle ni satsa de pengarna på i kväll, och vilken spel skulle ni välja?
■ ■ 3) Om ni hade 1 000 kronor och var tvingade att satsa det på ett skrällspel, vilket skulle ni välja då?

SPELBOLAGENS SVAR:

■ ■ JONAS NILSSON, UNIBET:

1) – Känns som om det kan vara Mourinhos år i år. Vinner han inte Premier League med Chelsea så vinner han Champions Leauge (7.50), eller båda två. Han har fått ett fantastiskt lag att jobba med och får de ihop alla delar kommer de bli mycket farliga i år, på alla fronter. De har kanske världens bästa målvakt, ett sylvasst anfall och en riktigt bra coach, det kan bära hela vägen i år!
2)Chelsea kommer rivstarta och det kommer Schalke få erfara. Fortsätter med asiatiskt handikapp och spelar Chelsea -1.5 (2.00), kan även bli en chanspeng på -2.5 (3.30) för här kan det sticka iväg.

Tror även att PSG gör processen kort med Ajax om än att det är på bortaplan (1.72).
3) – I stormötet Bayern München–Manchester City ska hemmalaget vara favoriter. När de möttes förra året vann de varsin match, båda på bortaplan. Inte omöjligt att historien upprepar sig och 5.25 på City lockar lite, den försiktige väljer City +1 med asiatiskt handikapp (1.74) och får pengarna tillbaka om Bayern bara vinner med ett mål.

■ ■ ALEXANDER ZACHRISSON, BETSAFE:

1) – Vi tror att det kommer stå mellan de regerande mästarna Real Madrid (4.70), samt Bayern München (5.00) , Barcelona (6.75) och Chelsea (7.00). Det alla fyra har gemensamt, förutom riktigt vassa lag, är att man alla har utökat sin offensiv och köpt in nya anfallsvapen.

Real Madrid vill bli första lag att försvara en Europa-titel, Bayern München har tagit in Lewandowski för att elda på den redan målglada fotbollen. Suarez bildar anfallstrio tillsammans med Messi och Neymar och är, som alltid, en utmanare till trofén.

Chelsea ser otroligt starka ut och blir att räkna med långt in i turneringen. Firman Fábregas/Costa har verkligen levererat, men det har även försvarsspelet med Curtois som burväktare. Otroligt svårt att sia om så här tidigt, men personligen tror jag vi får se en repris på finalen 2012 mellan Bayern München och Chelsea.
2) – I kväll skulle jag lägga 500 kronor på ett trippel-spel med Roma (1.55), Chelsea (1.31) och Sporting Lissabon (1.91) som segrare. Det ger totaloddset 6.63 gånger insatsen.

Den kvarvarande 500-lappen lägger jag på Manchester City (5.05) att vinna borta mot Bayern München, vilket man faktiskt lyckades med i förra årets upplaga.

3) – Kvällens skrällspel är BATE Borisov borta mot Porto till tio gånger pengarna. BATE är obesegrade i den inhemska ligan, även om den kanske inte är mycket i jämförelse med Champions League. Dock har man visat på taktiska mästarklasser i tidigare upplagor av Champions League, exempelvis när man slog Barcelona på Camp Nou för ett par år sedan.

Jag vill även slå ett slag för Ajax hemma mot PSG (4.90).

■ ■ ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

1) Real Madrid. ”Marängerna” ställde upp med världens vassaste offensiv redan under fjolåret och när man nu vässat till den ytterligare genom förvärvet av James Rodriguez så känns det förstås givet att låta Real bära favoritskapet. 

2)Bayern Munchen är allt som oftast ett säkert kort på hemmaplan och trots att man nu ställs mot ett tufft motstånd i Manchester City så tror jag att Pep Guardiolas mannar tar en komfortabel seger till 1,60 gånger insatsen.

3) – Här skulle jag vilja testa Ajax till 4,90 gånger insatsen. Trots att Ajax inte längre har några större stjärnspelare att förlita sig på så har man en förmåga att höja sig i Champions League-spelet. Holländarna kan mycket väl skrälla till sig en seger mot Zlatan och PSG.

■ ■ NIKLAS JOELSSON, EXPEKT:

1) – Självklart en oerhört svår fråga att besvara i dagsläget. Chelsea (7,50) kan mycket väl utmana om titeln, men för oss svenskar så skulle det självklart vara helt fantastiskt om Zlatan och Paris SG (16,00) får lyfta CL-bucklan!

2) – Zlatan vill alltid vinna, speciellt mot sina gamla arbetsgivare. I det här fallet så kommer han se till så att PSG (1,70) slår Ajax i Amsterdam.

3)CSKA Moskva (6,75) skräller borta mot Roma.

■ ■ ROBIN OLENIUS, BETSSON:

1) – Jag tror att Chelsea (7.00) tar hem Champions League denna säsong. De har gjort smarta värvningar som också har gjort succé i början av säsongen. Har en spelartrupp med massvis av rutin plus en viss Mourhino på bänken.

Real Madrid är favoriter men rent historiskt sett har inget lag någonsin vunnit Champions League två år i rad och de har börjat säsongen lite svajigt.

2) – Jag lägger ett handikappspel på Chelsea. 1 -1.5 (1.62) hemma mot Schalke.

3) – Skrällen blir Maribor hemma mot Sporting till 3,75.

■ ■ ■ TYCK TILL: Vad är dina bästa speltips i kväll på Champions League? Diskutera nedan!

FAKTA

HÄR ÄR CL-ODDSEN:

Vilket lag vinner Champions League?

Odds på topp-5 från respektive spelbolag

UNIBET:

Real Madrid: 4.50

Bayern München: 5.00

Barcelona: 6.75

Chelsea: 7.50

Manchester C: 15.00

BETSAFE:

Real Madrid: 4.70

Bayern München: 5.00

Barcelona: 6.75

Chelsea: 7.00

Man City: 14.00

NORDICBET:

Real Madrid: 4.45

Bayern München: 4.75

Barcelona: 6.75

Chelsea: 7.00

Manchester City: 12.50

EXPEKT:

Real Madrid: 4,50

Bayern München: 5,00

Barcelona: 6,50

Chelsea: 7,50

Manchester City: 14,00