Här berättar han för sönerna att han vunnit 18,5 miljoner

1 av 3
SPEL

Poul Hjortböl, 50, vann motsvarande 18,5 miljoner svenska kronor på lotto.

Han såg till att föreviga ögonblicket då han berättar om storvinsten för sina söner.

– Det var en av de svåraste veckor jag levt, säger Poul till Ekstrabladet om tiden han var tvungen att vänta innan han kunde berätta.

Poul Hjortböl vann 15 miljoner danska kronor, motsvarande drygt 18,5 miljoner svenska kronor på lotto. Och han har gjort det mesta utav jackpottvinsten.

Den 50-årige danske familjefadern har sagt upp sig från jobbet, köpt nytt hus, en Ferrari och startat ett eget företag. Och så har han delat med sig med sina söner.

Ljög om pengarna

Det var i april 2011 som han lade beslag på jättevinsten, men fram till i dag har han valt att vara anonym. Men i en intervju med danska Ekstrabladet avslöjar han att han är mannen bakom storvinsten.

– Varje gång någon frågat var jag fått alla pengar ifrån har jag småljugit om investeringar och aktier. I början var jag naiv och trodde att jag kunde hålla tyst om det men det började gå rykten, säger Poul till Ekstrabladet.

Han har lämnat lägenheten i Hvidovre för en villa i Amager.

– Jag kunde ha köpt ett hus på Strandvejen (exklusiv adress i Köpenhamn reds anm.) men min son hade en dröm att plugga på Örestad Gymnasium och det är enklare att komma in om man bor i Amager.

Filmade sönernas reaktion

Det beslutet rimmar med ett par andra beslut han tagit, för de två sönerna. Det första han köpte för vinsten var en varsin iPad till pojkarna.

Men då sönerna var hemma hos sin mamma i Jylland när han vann storvinsten var Poul tvungen att hålla sig från att berätta i en vecka – fram till att det var dags att tillbringa tid med pappa.

– Det var en av de svåraste veckor jag levt, berättar Poul.

Men så när de väl anlände hemma hos pappa såg han till att föreviga ögonblicket. Med en dold kamera spelade han in ögonblicket då han berättade för pojkarna att han vunnit.

Till att börja med ger han sönerna 5 000 kronor och en iPad var och förkunnar att han ”endast” vunnit 200 000 kronor.

Sedan berättar han att han vunnit en miljon kronor och ger pojkarna 5 000 kronor till. Och till slut visar han vinsten, 15 miljoner danska kronor, och sönernas reaktion är därefter obetalbar.

Sedan vinsten har det också blivit ett par äventyr med grabbarna.

– Jag har varit ute och rest med mina söner. Vi har varit i New York, Dubai och så har vi bilat genom Spanien.

Läs hela Ekstrabladets intervju med Poul här (OBS: Extern länk).