Hysén: ”Skulle det hända flyger jag till månen...”

Spelbolagens experter om: Liverpools guldchanser CL-chanser Bästa tipsen i Merseyside-derbyt

Foto: AP
SPEL

Liverpool har inlett Premier League allt annat än bra.

Är ligatiteln körd? Når laget en Champions League-plats?

Spelbolagens experter ger sina tips inför helgens derby mot Everton.

– Sluta drömma kan man inte göra, säger den före detta Liverpool-kaptenen och Unibets tipsexpert Glenn Hysén.

Foto: BILDBYRÅN
Glenn Hysén.

SPORTBLADET SPELS FRÅGOR:

■ ■ 1) Två raka förluster i ligan, en tveksam insats mot Middlesbrough i Ligacupen. Kan Liverpool sluta drömma om en ligatitel den här säsongen enligt era odds?
■ ■ 2) På lördag är det derby mot Everton på Anfield. Vad är ert bästa spel på matchen?
■ ■ 3) Personligen, vilken slutplacering hamnar Liverpool på i ligan?

SPELBOLAGENS SVAR:

GLENN HYSÉN, TIPSEXPERT HOS UNIBET:

■ ■ 1) – Nej, sluta drömma det kan man ju inte göra, det är mängder av matcher kvar. Men det är de här poängen som man tappar nu som kan stöka till det i slutändan. Manchester City och Chelsea tappar inte de här enkla poängen som ”vi” gjort nu, inte tillräckligt ofta i alla fall. Så de poängen kan bli kostsamma. Drömma kommer jag fortsätta att göra, 29.00 gånger pengarna på att vi vinner ligan skvallrar ju om att det är vad det handlar om nu. Jag drömmer i och för sig IFK Göteborg att vinna Allsvenskan (26.00), Fiorentina att vinna Serie A (30.00), PSV att vinna holländska ligan (1.80), Frölunda att SM-guld (5.00) och Utsikten att gå upp i allsvenskan. Skulle det någon gång hända på ett och samma år så flyger jag till månen.

■ ■ 2) – Alltså Everton har också gått knackigt inledningsvis och förlorade mot Crystal Palace senast, så de har heller inte varit bra. Det är två lag i gungning men Liverpool ska vara favorit på Anfield. Det blir inte många mål (under 2.5 mål – 2.35), det blir jävligt tillknäppt. En individuell prestation av Sturridge (gör mål i matchen – 2.20) eller Sterling (gör mål i matchen – 2.60) kommer avgöra. Men se upp för Baines...(gör mål i matchen – 8.50).

2–0 till Liverpool är ändå mitt bästa spel (10.50).

■ ■ 3) – Det kan inte gå lika dåligt resten av säsongen som det gjort nu, vi har ett bra lag och en bra förstauppställning. CL-plats, då är jag nöjd (2.15), men vi kommer inte rå på City och Chelsea. Jag brukar vara optimistisk men tyvärr, de är för bra i år, jag tror vi blir trea.

ROBIN KARLSSON, EXPEKT:
■ ■ 1) – Det Liverpool som tog oss med storm förra säsongen är svårt att känna igen. Deras nykomponerade backlinje (ibland med otillräckligt stöd från mittfältet) har resulterat i en darrig defensiv. Dessutom verkar det stundtals finnas en frånvaro av fantasi framåt. Enligt oddsen är dock drömmen vid liv, men det faktum att ett rött firande på Merseyside spelas till 28 gånger pengarna vittnar om att det blir en utmaning värd namnet.

■ ■ 2) – Ett oerhört spännande möte på förhand där inte heller den blå delen av Liverpool har haft mycket att glädjas åt hittills. Historiskt sett hör det inte till vanligheterna att Everton vinner på Anfield och jag tror inte de kommer lyckas denna gång heller.

Ovan nämnda darriga Liverpool-försvar, i kombination med ett Everton, som efter fem omgångar, har en målskillnad på 11-13, gör att det på förhand också ser ut att kunna bli målrikt. Givet detta tycker jag spelet på Liverpool-vinst + Båda lagen för mål till 3.20 känns intressant.

■ ■ 3) – Brendan Rodgers kommer att få bättre ordning på sitt manskap och även om LFC kanske inte kommer att kunna utmana Chelsea och City i titelstriden, kommer de kämpa om topp-4 hela vägen in i kaklet. Om de klarar det? Ja, det blir Champions League nästa år igen.

ALEXANDER ZACHRISSON, BETSAFE:

■ ■ 1) – Det är alldeles för tidigt att utesluta Liverpool redan i september. Däremot är det klart att Chelsea tagit kommando och ser helt klart ut att vara största favoriter till att fira ligaguldet i slutet av maj nästa år.

Trots en aktiv transfersommar har Liverpool faktiskt en sämre trupp än i fjol. Man har ju trots allt sålt en av världens och framför allt Premier Leagues bästa spelare förra säsongen, Luis Suarez. Visst har man gjort tunga nyförvärv, där Balotelli får ses som ett smart drag. Men med tanke på den hårda konkurrensen, att Premier League ser ut att bli jämnare än någonsin i år, samt att Chelsea med sin erfarenhet men också starka lag, ser otroligt starka ut kommer Liverpool få det svårt att slå förra årets placering, men även att vara med i guldstriden. Vi ger Liverpool oddset 25.00 på att vinna årets Premier Leauge.

■ ■ 2) – Vi känner inte riktigt igen Liverpool. Balotelli verkar fortfarande inte ha lärt sig, och det verkar som att han är mer intresserad av det som händer utanför plan än på. Sturridge kommer antagligen inte starta matchen vilket så klart inte gynnar de röda då ”Stevie G” kämpar med att hitta tillbaka till sitt rätta jag. Problemen från förra året i backlinjen kvarstår trots ankomsten av Lovren, Moreno och Manquillo – och till råga på allt hade man en tuff veckomatch i cupen där några självklara i förstaelvan också spelade.

Everton har varit relativt stabila hitills där både Naismith och Lukaku är livsfarliga framför mål. Dock – ett derby är alltid ett derby och vad som helst kan hända brukar man ju säga. Vi tror att ett kryss till 3.60 är ett smart spel. Steven Gerrard har börjat tveksamt, men är det någon match han ska ”studsa” tillbaka i så är det i Merseyside-derbyt, han brukar tända till i dessa matcher. Att Steven gör mål ger vi 9.50 gånger insatsen på.

■ ■ 3) – Jag tror Liverpool blir fyra, där Chelsea, Manchester City och Arsenal hamnar ovanför.

Liverpool har ett starkt lag, men de är inte redo att vinna ligan ännu. Ge det här laget en säsong till och vi kan på allvar se dem som titelutmanare igen. Jag tror inte att förra året var ett undantag i framgång. Liverpool har visat att man kommer fortsatt ligga ”där uppe” och garanterat slåss om Champions League-platser igen, men att de tar ligan i år tror jag inte.

Topp-4 får Rodgers vara nöjd med då han har ett ungt, men mycket ambitiöst lag.

FAKTA

ODDSEN PÅ PREMIER LEAGUE:

UNIBET:

Premier League 2014/2015 – Vinnare (1-4)

Chelsea: 1.60 (1.01)

Manchester C: 4.00 (1.03)

Arsenal: 10.00 (1.30)

Manchester U: 15.00 (1.60)

Liverpool: 29.00 (2.15)

Tottenham: 151.00 (5.00)

EXPEKT:

Slutsegrare:

Chelsea – 1.65

Man. City – 4.00

Arsenal – 10.00

Man. Utd – 15.00

Liverpool – 28.00

Tottenham – 150.00

Att sluta topp 4:

Chelsea – 1.01

Man. City – 1.04

Arsenal – 1.30

Man. Utd – 1.75

Liverpool – 2.10

Tottenham – 5.00

BETSAFE:

Guldodds:

Chelsea – 1.70

Manchester City – 4.00          

Arsenal – 10.00

Manchester United – 13.00

Liverpool: 25.00

Tottenham – 150.00

Topp 4:

Chelsea – 1.02

Manchester City – 1.04

Manchester United – 1.70

Arsenal – 1.34