Vann 116 miljoner – får inte en krona

Nu misstänks 51-årige mannen för bedrägeri

1 av 2 | Foto: CBC News
Mannen på bilden misstänkts vara Eddie Raymond Tipton.
SPEL

Eddie Raymond Tipton vann 116 miljoner kronor men fick inte ta del av pengarna.

Anledningen: Han var anställd på företaget som sålde lotterna.

Nu häktas 51-åringen misstänkt för bedrägeri – för att ha bett kompisar hämta ut vinsten åt honom.

Sedan 2010 har ingen vetat vem som köpte lotten på bensinstationen i Iowa, USA, som gav en vinst på 116 miljoner kronor. Nu är det fyra år långa mysteriet på väg att lösas. Enligt polis i den amerikanska delstaten har en man, Eddie Raymond Tipton, arresterats och häktats misstänkt för bedrägeri. 51-åringen, som jobbar på säkerhetsavdelningen på ”Hot Lotto”, företaget som sålde miljonlotten, ska ha vetat om att han på grund av sin position inte kunde få några pengar när han köpte lotten.

”Spårade rösten”

Istället ska 51-åringen betalat två vänner för att hämta ut vinsten.  Efter att polisen offentliggjort en videon där en man i munkjacka köpte lotten hörde en kollega av sig med misstankar om att Tipton kunde vara personen som fångats på bild. Polisen kunde sedan spåra 51-åringens bil till platsen och jämföra hans röst med den i videon.  Förra veckan arresterades Tipton och misstänkts nu för bedrägeri. Någon vinst kommer han garanterat inte få. Men 51-åringen är dock inte den enda som försökt hämta ut vinsten.

”Försökte lura till sig vinsten”

Enligt spelbolaget ”Hot Lotto” har flera försökt lura till sig jättevinsten de fyra senaste åren. Ett tag misstänkte de också att personen som vunnit blivit mördad, hotat eller utpressad och därför inte hörde av sig.

– Möjligheterna för vad som skulle kunna ha hänt är hur många som helst. Någon skulle kunna ha blivit mördad eller utpressad. Hela situationen är konstig, säger Mary Neubauer på Iowa Lotter

ARTIKELN HANDLAR OM