Oddsen: Här spelar Zlatan nästa säsong

Experten om supersvenskens framtid: ”Ger energi till rykten”

Foto: Foto: AFP
Oddsen pekar på att Zlatan Ibrahimovic fortsätter i PSG.
SPEL

Efter avstängningen såg Zlatan Ibrahimovic ut att ha ätit sin sista croissant i Paris.

Nu hyllas han efter guldet i ligacupen – och blir kvar i PSG, visar oddsen.

– Han har fortfarande ett år kvar på kontraktet och han verkar trivas i Paris, oavsett vad han tycker, eller inte tycker, om landet Frankrike, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Förra veckan meddelade franska fotbollsförbundet sin dom mot Zlatan Ibrahimovic: Fyra matchers avstängning för sin verbala attack mot domaren Lionel Jaffredo och ”skitlandet” Frankrike. Direkt tog spekulationerna fart ifall stjärnsvensken redan i sommar lämnar PSG.

Men efter lördagens final i ligacupen, som Ibrahimovic hann spela innan avstängningen träder i kraft, blev han tvåmålsskytt i lagets 4–0-seger mot Bastia och hyllades rejält för sin insats.

– I vanlig ordning är han en ryktenas man Zlatan Ibrahimovic när det börjar snackas sommartransfers. Ena dagen ifrågasatt i Paris nästa dag hyllad hjälte. Han upphör inte att engagera och underhålla vilket också ger energi till rykten om en flytt från den franska huvudstaden och Paris SG, säger Jonas Nilsson.

Tre titelchanser kvar

Sett till oddsen blir det heller ingen flytt för Zlatan. Inte ännu i alla fall. Att han stannar kvar i Paris till hösten ger blott 1,10 gånger pengarna, vilket kan jämföras med ett annat spelbolag – som hade favoritodds på en flytt för några veckor sedan.

Dessutom gäller svenskens kontrakt i en säsong till och PSG spelar fortfarande om ligaseger, cupseger och Champions Legaue. Den sistnämnda en titel Ibrahimovic trånat efter i många år.

– Laget är kvar i Champions League, om än för kanske inte mer än två matcher till, och har fortfarande chansen på fler titlar. Det talar för att han stannar.

Nästa stopp: Amerika?

Hans ansökan om visum i USA häromsistens spär dock på ryktena om att Paris inte blir slutdestination i Ibrahimovics spelarkarriär.

Enligt oddsen är tre amerikanska klubbar, utöver Chelsea, aktuella vid en eventuell flytt.

– Det pratas det att han börjar förbereda sig för en karriär utanför fotbollsplanen och att det är USA som ska vara intressant som nästa destination. En flytt till innan karriären som spelare är över kan vi tänka oss, men inte den här sommaren, och då ligger lag som LA Galaxy, NY Red Bulls och NY City nära till hands.

Se listan på oddsen nedan.

FAKTA

HÄR ÄR ODDSEN

 Vilken klubb kommer Zlatan Ibrahimovic representera efter det att transferfönstret stängt?
 

Paris SG: 1,10

Los Angeles Galaxy: 7,00

Chelsea: 15,00

New York Red Bulls: 15,00

New York City FC: 21,00

Juventus: 31,00

Real Madrid: 31,00

Inter: 41,00

Manchester U: 41,00

Roma: 51,00

Milan: 71,00

Arsenal: 91,00

Barcelona: 101,00

Dortmund: 151,00

Bayern München: 151,00

Schalke: 151,00

Malmö FF: 201,00

Någon annan klubb: 7,00

I vilken liga kommer Zlatan Ibrahimovic spela efter det att transferfönstret stängt?
 

Ligue 1: 1,10

MLS: 5,00

Engelska Premier League: 7,50

Spanska Primera Division: 18,00

Italienska Serie A: 21,00

Tyska Bundesliga: 51,00

Allsvenskan: 101,00

Övriga ligor: 6,00

(Samtliga odds från Unibet)

ARTIKELN HANDLAR OM