Vann miljoner – på 42 år gammal rad

Hyllningen till svärfar gav tretton rätt: ”Sanslöst”

1 av 2 | Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån
Readingspelarna jublar över kvitteringen mot Arsenal.
SPEL

Hon har lämnat in svärfaderns rader på Stryktipset i 42 år utan lycka.

Men en skrällkvittering gav äntligen jättevinsten: 1,9 miljoner kronor.

– Lördagskvällen var bland det värsta jag varit med om, säger vinnaren till Svenska Spel.

Svärfar var en inbiten tippare och lämnade in sitt system på tio enkelrader punktligt var femte lördag.

När han gick bort i början av 1970-talet tog kvinnan i Helsingborg över tippadet som en hyllning till hans ära.

– Totalt har samma rader varit inlämnade i 42 år nu. Tänka att det efter alla år blev 13 rätt och dessutom en miljonvinst. Det är helt sanslöst, säger hon till Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson.

”En enda stor pina”

Denna lördag var verkligen spelgudarna, och kanske svärfadern, på kvinnas sida.

Samtliga matcher gick rätt – sånär som på kvällsmatchen mellan Arsenal och Reading i FA-cupens semifinal. ”The Gunners” tog väntat ledningen, men Reading lyckades peta in kvitteringen i andra halvlek.
– Det var ju extra nervöst när Arsenal hade ledningen i match 1 och jag i det läget hade 12 rätt och höll alla tummar för att Reading skulle göra 1-1. När det sedan blev så, trodde jag hjärtat skulle stanna och tiden fram till slutsignalen blev en enda stor pina, säger hon.

Vinsten, 1 952 849 kronor, räcker en bra bit. Kvinnan kommer unna sig en riktigt fin present till sig själv samt dela ut en rejäl peng till familjen.

– Den här vinsten gör att jag kan köpa en ny bil, vilket verkligen behövs. Det kanske blir en liten sportbil. Sedan kommer givetvis barn- och barnbarnen få en slant. Det känns underbart skönt!

Följde upplösningen – via text-tv

Svenska Spels vinnarambassadör Pierre Jonsson, som ju ringer upp mängder med spelvinnare varje vecka, blev både förvånad och rörd över kvinnans berättelse om tipsraden.

– Jag har då aldrig hört om något liknande. Det är en riktigt härlig grej att ta över en rad och fortsätta lämna in den. Och att vinna på enkelrader, det är oerhört skickligt, säger han till Sportbladet Spel.

Jonsson noterar även att kvinnan följde Stryktipsomgången via klassiska text-tv:

– Hennes tv var alltså påslagen på text-tv-sidan tills allt var klart, det ger ju en riktigt skön ”Tipsextra”-anda över det hela.