Spelarna: De vinner kvällens finalmatch

9 av 10 spel på Skellefteå: ”Är klara favoriter”

Foto: Foto: Bildbyrån
Både spelare och experter tror på seger för Skellefteå i kväll.
SPEL

Lagen har vunnit två matcher var på bortais.
Men nu bryter Skellefteå trenden – och tar grepp om SM-finalserien. Här ger experterna sin syn.
– Svenskarna tror stenhårt på Skellefteå ikväll, säger Erik Wännström hos Nordicbet.

Frågorna till spelbolagen:
■ ■ 1) Hur slutar den här matchserien, enligt oddsen?


■ ■ 2) Att lagen endast vinner på bortais hittills, hur påverkar det oddsen?

■ ■ 3) Hur spelar svenska folket?
■ ■ 4) Vilket är kvällens bästa spel, enligt er?
Här är experternas svar:

Jonas Nilsson, Unibet
■ ■ 1) – Det är fortsatt fördel Skellefteå. I en serie som har präglats av bortavinster är det återigen hemmalaget Skellefteå som är favoriter inför det femte mötet och vi har favoritodds på att det är avgjort efter den sjätte matchen i Växjö. Vi tror att Skellefteå kopplar greppet på hemmais i kväll och avgör på torsdag nere i Växjö, alternativt hemma i en sjunde final.

■ ■ 2) – Inför den första finalmatchen i Skellefteå såg vi ett större favoritskap på hemmalaget än vad vi gör inför det femte mötet. Så visst har förtroendet för Skellefteå naggats i kanten något, men på hemmais ska de vara favoriter, oaktat de två tidigare finalerna där det blev förlust. Vi håller fortsatt Skellefteå som favoriter hemma i Skellefteå Kraft Arena.

■ ■ 3) – Våra spelare har haft Skellefteå som favoriter under hela säsongen och trots två förluster i finalserien är förtroendet fortsatt stort för regerande mästarna. Visst har vi sett att några har svängt till fördel för Växjö men majoriteten av spelen som kommer in är på Skellefteå.

■ ■ 4) – Vad vi  har sett så här långt i finalserien är att favoriterna inte håller. Även om vi tror på Skellefteå så har vi svart på vitt att Växjö mycket väl kan överraska på bortais. Växjö att vinna inklusive förlängning (2,90) eller under ordinarie tid (4,00) är helt klart intressant.
Erik Wännström, Nordicbet
■ ■ 1) – Skellefteå är klara favoriter enligt våra odds och tar hem serien till 1,45 gånger insatsen. Trots att inget av lagen vunnit på hemmaplan så väger hemmafördelen över till västerbottningarnas fördel. Det blir ett tredje raka SM-guld för SAIK.

■ ■ 2) – Det påverkar inte oddsen nämnvärt. Att spela på hemmais är statistiskt sett en klar fördel, vilket man också kan se på Skellefteå och Växjös möten i grundserien där samtliga matcher slutade i hemmasegrar. Oddset för en ny Växjöseger på bortais ikväll ligger därmed fortsatt högt och kan spelas till 4,20 gånger insatsen.

■ ■ 3) – Svenskarna tror stenhårt på Skellefteå i kväll. Hela 87 procent av spelen har lagts på Skellefteå, vilket är anmärkningsvärt högt. Växjö har endast fått nio procent av spelen på sig, det råder inget tvivel om vilket lag som våra spelare tror vinner i kväll.

■ ■ 4) – Värdespelet ligger helt klart på Växjö till 4,20 gånger pengen. Laget har tagit bägge sina finalsegrar på bortaplan och spelmässigt har det varit väldigt jämnt uppe i Skellefteå Kraft Arena. Skellefteå är fortsatt favoriter men skulle jag rekommendera ett spel med högt värde i så är det på Växjö.

Se listan på oddsen nedan.

FAKTA

HÄR ÄR ODDSEN

Skellefteå – Växjö, final 5:7

1: 1,77 X: 4,05 2: 4,00. Inklusive förlängning 1,42 – 2,90 (Unibet)
1: 1,80 X: 3,85 2: 4,20. Inklusive förlängning 1,45 – 2,85 (Nordicbet

Vilket lag vinner SM-guld i SHL 2014/15? – Unibet

Skellefteå: 1,43

Växjö: 2,85

  Vilket lag vinner SM-guld i SHL 2014/15? – Nodicbet

  Skellefteå: 1,45

  Växjö: 2,75

ARTIKELN HANDLAR OM