Tröstmålade – då vann familjerna 7,6 miljoner

Mamman berättar: ”Vad ska vi göra nu?”

1 av 2 | Foto: Foto: Bildbyrån/Svenska Spel
Kayode Odejayis (t.h.) gav 7,6 miljoner på Måltipset. Pierre Jonsson ringde vinnarna.
SPEL

Här är jättevinsten som får mamman att gråta.

Två familjer i Stockholm prickade rätt på Måltipset – och får dela på 7,6 miljoner kronor.

– Jag blir stum och så glad att tårarna kommer, säger kvinnan till Svenska Spel.

Hans reducering till 3–2 borta mot Plymouth räckte inte för att rädda kvar Tranmere i engelska fjärdedivisionen. Efter 94 år åkte laget ur seriesystemet.

Men Kayode Odejayis mål gjorde att värdet på åtta rätt på lördagens Måltips skuttade upp till 7 675 032 kronor – en rad två Stockholmsfamiljer hade.

– Fy Fagerlund, nu fick du tyst på mig och det vill inte säga lite! ag menar man blir helt ställd och chockad. Tänk när jag ringer den andra familjen och berättar detta, säger en av mammorna till Svenska Spel vinnarambassadör Pierre Jonsson.

”Ingen hade full pott...”

Utan reduceringen hade det dock inte blivit några miljoner.

Prognosen på utdelning vid 3-1 låg på lite drygt 6 000 kronor, enligt Pierre Jonsson.
– Det är ju en enorm skillnad i pengar. Ingen hade full pott innan Tranmere tröstmålade. En reducering ger alltså miljoner, ruggigt små marginaler, säger han till Sportbladet Spel.

”Vad tusan gör vi nu?”

Familjerna har regelbundet spelat på både Måltipset och Stryktipset sedan 1980-talet, men aldrig lyckats pricka in storvinsten.

Nu räckte 30 kronor till att kamma hem miljonerna.

– Det här kommer ta ett tag att smälta, vad tusan gör vi nu? Men nu har vi mer än väl fått betalt för alla år vi spelat! Självklart måste vi fira detta och jag kommer köpa en ny bil, fantastiskt kul, säger vinnaren, som önskar att vara anonym.