Nollade gånger 2 – nu döms Djurgården ut

Se färska oddsen på allsvenska guldstriden Så stor eller liten är chansen att ditt lag vinner

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Djurgården har två raka förluster i allsvenskan. Nu ger oddssättarna hela 17 gånger pengarna på ett guld och bedömer chansen till låga 5,2 procent.
SPEL

Två raka förluster. Nollade i målkolumnen. Nu döms Djurgårdens guldchanser ut av oddssättarna.

Bara 5,2 procent eller 17 gånger pengarna talar för ”Järnkaminerna”.

– Poängtapp i derbyt så kan djurgårdarna glömma SM-guldet helt, säger Unibets Henrik Holm.

Toppstriden i allsvenskan 2015 är ett getingbo. Minst sagt.

Inför måndagskvällens matcher slåss sex lag inom fem poängs marginal.

Just nu leder IFK Göteborg serien på samma poäng som Elfsborg. Men efter söndagens storseger i derbyt mot Häcken med 4–0 är Göteborg favoriter till guldet. Ett guld för ”Blåvitt” ger 3,50 gånger pengarna och oddssättarna bedömer chansen till 25,5 procent. Andrahandsfavoriten Elfsborg ger 4,50 i odds och 19,8 procentchans.

”Bästa defensiven”

– Efter en svajig period kom IFK Göteborg med ett riktigt styrkebesked mot Häcken i helgen. ”Blåvitt” har allsvenskans bästa defensiv och nye dansken Mads Albaek såg väldigt bra ut i sin debut. Göteborg kommer tampas om guldet ända in i slutet. Mitt tips är att ”Blåvitt” vinner SM-guld. Laget har varit stabilast under säsongen, säger Henrik Holm på spelbolaget Unibet.

Ett lag som fått mindre förtroende hos spelbolaget är Djurgården.

De två senaste matcherna har laget noll poäng och noll gjorda mål framåt. Först föll de mot AIK i Stockholmsderbyt på Friends Arena med 0–1 och under söndagen blev det förlust i ännu en toppmatch, mot Elfsborg på Borås Arena med 0–2.

Möter Hammarby

Nu ger ett Djurgårdsguld hela 17 gånger pengarna och bara 5,2 procents sannolikhet enligt spelbolagets experter.

– Nu väntar ett oerhört viktigt derby mot Hammarby i nästa vecka. En seger där är ett måste för att Dif ska haka på lagen i toppen och vända den negativa trenden. Poängtapp i derbyt så kan djurgårdarna glömma SM-guldet helt, säger Henrik Holm.

FAKTA

HÄR ÄR ODDSEN:

Vilket lag vinner allsvenskan 2015?

IFK Göteborg – 3,50 – 25,5%

Elfsborg – 4,50 – 19,8%

Malmö FF – 4,75 – 18,8%

AIK – 5,00 – 17,8%

IFK Norrköping – 7,00 – 12,7%

Djurgården – 17,00 – 5,2%

Helsingborg – 1001,00 – 0,1%

Odds och procent från Unibet.

Experten om AIK och Malmö FF:

– AIK har en fantastisk form för tillfället och kämparsegern mot Djurgården stärkte laget enormt. ”Gnaget” har kanske ligans bästa spelare i Henok Goitom och Ebenezer Ofori, att dessa båda herrar håller sig hela kommer bli en nyckel för att AIK ska ha en chans i guldracet.

– Till slut så har Malmö vaknat efter en lite knackig vår och är i allra högsta grad med i jakten på SM-guldet och nyförvärven som kommit in under sommaren har levererat direkt. Frågan är om MFF kommer kunna hantera den tighta toppstriden i allsvenskan med spel i Europa. Jag tror inte det, laget kommer att knipa andra- eller tredjeplatsen till slut.