CL-spelet som ger 12 ggr på Arsenal

CL-SPELENKÄT: Spelbolagens experter om: Arsenal Säkraste spelet Bästa trippeln

Foto: AP
Arsenal måste vinna med minst två mål borta mot Olympiakos för att gå vidare i Champions League. Nedan så tipsar spelbolagens experter om de vassaste liren i kväll.
SPEL

Real Madrid krossade Malmö FF med 8–0 i Champions League i går.

Inför kvällen tippar spelbolagens experter utgången av de hetaste matcherna.

Går Arsenal vidare? Vilket är det säkraste spelet? Hur ser den bästa trippeln ut?

– Jag tippar på 3–1 till Arsenal till 12 gånger pengarna, säger Alexander Zachrisson på Betsafe.

Frågorna till spelbolagen:

1) Arsenal är pressade att vinna i kväll mot Olympiakos för att CL-äventyret ska leva vidare. Hur ska man tänka innan man gör ett lir på matchen?
2) Vilket är det säkraste spelet i kväll?
3) Vilken är er bästa trippel i kväll?

JONAS NILSSON, UNIBET:

1) – Arsenal är i grunden ett bättre lag än Olympiakos och har nu allt i egna händer. På något märkligt sätt brukar man ta sig vidare från liknande situationer. Samtidigt har Olympiakos gjort det bra och klarar avancemanget vid oavgjort och kan spela tajt medan Arsenal måste gå framåt. Det kommer skapas lägen för hemmalaget som kan ligga på kontring. I ligan har man gått rent så här långt och ännu inte upplevt någon poängförlust vilket är anmärkningsvärt. Tror man att de klarar det kan Olympiakos +0,5 med asiatiskt handikapp (1.79) vara vägen framåt.

2) – Överlägset strykgäng i grupp G är Maccabi Tel Aviv. Nu ska man åka till ett lite kyligare Kiev utan några som helst utsikter till avancemang. Hedern är det man har att spela för medan Dynamo Kiev kan snuva Porto eller Chelsea på åttondelsfinalplatsen. Allt annat än vinst för Dynamo (1.14) har jag svårt att se här. Handikappspelen bör också synas.

3)Hemmasegern i Kiev känns bra, kör den med -2 i asiatiskt handikapp (1.79), Valencia (1.40) och Bayern München (1.30) som knappast lär tappa poäng i Zagreb.

MATTIAS WENNERKVIST, BETSSON:

1) – Arsenal måste inte bara vinna matchen för att avancera, utan man måste även vinna med mer än två mål. Vi lär därför få se ett Arsenal som lägger i högsta växeln direkt från start med full fart framåt. Förra mötet slutade 3–2 till grekerna och att det ska bli ett liknande resultat i kväll känns inte helt otänkbart med tanke på förutsättningarna. Bästa spelet på denna match måste ändå vara båda lagen att göra mål till odds 1.60.

2) – Säkraste spelet i kväll är Roma hemma mot BATE Borisov. Roma måste vinna för att inte riskera att missa avancemang till åttondelsfinal. BATE har presterat några bra resultat i denna sejour av CL men detta har framförallt skett på hemmaplan. BATE på bortaplan är ett helt annat lag och nu ställs man mot ett Roma som ska vara några nummer för stora för vitryssarna. Raka ettan till 1.29 är stensäker.

3)Roma rak 1:a 1.29 (vs BATE). Olympiakos–Arsenal: Båda lagen gör mål 1.60. Valencia rak 1:a 1.39 (vs Lyon). Trippeln spelas till 2.87.

ALEXANDER ZACHRISSON, BETSAFE:

1) – Man ska tänka att Arsenal kommer gå segrande ur matchen. Givet att laget behöver göra minst två mål mot grekerna ska man absolut tänka att spela antal mål över under alternativt resultat. Jag tror som sagt att ”The Gunners” klarar kvällens prov att göra minst två mål samt gå segrande ur matchen och tippar därför resultatet 1–3 till 12.00 gånger pengarna. Är man inte redo för ett resultatspel tipsar jag över 2.5 mål till 1.75 gånger pengarna.

2) – Kvällens säkraste, som också är ett fint odds är Barcelona borta mot Bayer Leverkusen till 1.90.

3) – Kvällens trippel landar i Chelsea hemma mot Porto, Arsenal borta mot Olympiakos och Barcelona borta mot Bayer Leverkusen till totalt 7.40. Ett säkert och stabilt spel i mina ögon.

ROBIN KARLSSON, EXPEKT:

1) – ”The Gunners” behöver mål i den här matchen och kommer inte nyss nämnda mål tidigt kommer de tvingas jaga. Detta kan i sin tur öppna upp för kontringar från grekerna. Jag tror att överspelet känns spännande i denna kamp. Över 2.5 mål till 1.70 eller kanske till och med över 3.5 mål till 3.70 får det bli.

2)Dynamo Kiev behöver vinna hemma mot Maccabi och till 1.16 gånger pengarna känns det väldigt säkert att de gör just det.

3) – Om vi struntar i ovan nämnda Dynamo Kiev känns det som att Bayern tillsammans med Roma och Valencia fungerar som en hygglig trippel. Sammanlagt blir oddset 2.41 och det känns helt okej. Roma och Valencia måste båda vinna sina matcher och deras motstånd i form av BATE och Lyon bör inte vara två lika inspirerade gäng. Bayern är (så klart) redan klara, men den tyska maskinen lär inte sluta rulla för det. Zagreb står utan chans.

ERIK WÄNNSTRÖM, NORDICBET:

1) – Här bör man tänka in förutsättningarna som råder inför matchen. Arsenal måste vinna med minst två bollar för att ta sig vidare, och med tanke på detta så kommer Olympiakos till och med försvara ett uddamålsunderläge, snarare än att gå framåt. Detta gör att vinnarspelet på Arsenal till 2,10 gånger insatsen är klart spelbart.

2)Bayern München att vinna borta mot Dynamo Zagreb till 1,32 gånger insatsen. Bayern är en maskin oavsett motstånd, så det här ska inte bli något större hinder för tyskarna.

3)Valencia, Arsenal och Bayern München att vinna till 3,94 gånger insatsen. Bortsett från ett solitt Bayern så måste både Valencia och Arsenal vinna för att ta sig vidare i CL, vilket bäddar för segrar för dessa två med tanke på det svagare motståndet.

Sportbladet Spel