30-årige Jens satte 8–0 – TVÅ gånger

Svensken fick in Real Madrids kross av MFF – till monsterodds: ”Gick på magkänsla”

1 av 4 | Foto: PRIVAT
Jens Jönsson iförd en Malmö FF-mössa. ”Men jag är ingen Malmö-supporter, det är mest på skoj från arbetskamraterna”, säger han efter spelvinsten då han satte 8–0 till Real Madrid på två spelkuponger.
SPEL

Här är 30-åringen från Ronneby som satte två 8–0-spel på Real Madrid mot Malmö FF.

Knepet: Han gick enbart på sin magkänsla.

– Det är ett helt osannolikt resultat, säger 30-åringen till Sportbladet Spel.

Att Malmö FF skulle få det tufft i Champions League-mötet med Real Madrid på Santiago Bernabeu var nog alla rörande överens om.

I verkligheten blev det nog värre än vad de flesta hade förutspått. MFF föll med hela 8–0 i den spanska huvudstaden. En som dock inte var det minsta förvånad var den 30-årige industriarbetaren Jens Jönsson från Ronneby.

Under hela veckan hade han gått och sagt till sina arbetskamrater att det skulle bli 8–0 till den spanska storklubben.

– En på jobbet som håller på MFF har bara gått och fnyst åt mig hela veckan och sagt att det inte kommer hända, säger han till Sportbladet Spel.

295 gånger pengarna

Under lunchtid på tisdagen följde han sin idé – och lämnade in två små spel. Ett för 25 kronor där han tippade på slutresultatet 8–0, och ett spel som kostade 10 kronor, en så kallad scorecast, med rätt slutresultat och rätt sista målskytt i matchen. Spelet: 8–0 och Karim Benzema som sista målskytt.

Han fick 65 gånger pengarna på första spelet och hela 295 gånger insatsen på spel nummer två.

Frågan till Jens är given. Hur tänkte han egentligen?

– Malmö är ur säsong och har inte gått jättebra i de senaste Champions League-matcherna. I Real har det varit turbulens de sista veckorna och jag tänkte att Malmö skulle få ta hela den smällen. Att jag tippade 8–0 var en känsla jag fick efter El Clásico och efter att Real nästan tappade 4–0 borta mot Sjachtar. Jag gick bara på magkänslan, förklarar Jens.

Hur följde du matchen?

– Jag satt och kollade på den på tv:n. Jag blev orolig när Real gjorde 5–0 så tidigt i andra halvlek och 8–0 redan i den 74:e minuten. Det var alldeles för mycket tid kvar. Men det gick vägen.

”Extra julklappar till barnen”

De små insatserna gjorde att vinsten landade på beskedliga 4 575 kronor. Men att Jens inte satsade mer pengar på det galna resultatet är ingenting som han grämer sig över.

– Nej, detta är det absolut största oddset jag har satt. Det är inga enorma pengar men ett trevligt tillskott i kassan och lite extra julklappar till barnen, säger han och tillägger:

– Det är klart att det hade varit roligt att vinna mer pengar. Men att spela på 8–0 på en Champions League-match är ju de flesta gånger som att bara slänga pengar i sjön. Det har mer blivit prestige att sätta resultatet efter snacket med jobbarkompisarna än att vinna massa pengar.