Trots segern – Sverige rankas ”bara” trea i VM

Missar JVM-guldet – enligt oddssättarna

1 av 2 | Foto: BILDBYRÅN
Trots succé för Småkronorna så tippas laget ”bara” trea av oddssättarna.
SPEL

Sverige slog USA med uddamålet i JVM.

Men trots segern blir det inget svenskt guldjubel, enligt oddssättarna.

– Både USA och Kanadas trupper är starkare och bredare än Sveriges, motiverar Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

Linus Söderström agerade vägg i målet och stoppade 46 skott medan lagkamraten Alexander Nylander kontrade in matchens enda mål när Sverige besegrade USA med 1–0 i Småkronornas andra gruppspelsmatch i junior-VM i Finland.

”USA dominerade”

Enligt oddsen är Sverige dock ”bara” tredjehandsfavorit till VM-guldet – trots två segrar, och segern mot guldfavoriten USA under måndagen, som besegrade Kanada i premiärmatchen.

– Största anledningen till det är att vi trots allt fortfarande är i gruppspelet. Det är många matcher kvar tills finalen. Man får inte glömma att matchen som Sverige vann mot USA i går dominerades till stora delar av USA som vann skotten med 46–23 vilket talar sitt tydliga språk. säger Mattias Wennerkvist.

Nya favoriter

I stället är det just USA som tar hem guldet enligt oddssättarna. Amerikanerna står just nu i 3,50 gånger pengarna och har därmed klämt sig förbi Kanada – som var favorit innan turneringen började.
– Man dominerade stora delar av matchen mot Sverige och vann tidigare i turneringen mot favoriterna Kanada. Man har en väldigt bred uppsättning med forwards då framför allt stjärnspelaren Austin Matthews, som beskrivits som turneringen bästa forward, tillsammans med Matthew Tkachuk sticker ut. USA kommer att ta sig vidare till slutspel och väl där så gäller man som favorit oavsett motstånd.

Se oddsen nedan

FAKTA

HÄR ÄR ODDSEN

Vilket lag vinner JVM?
USA 3.50

Kanada 3.80

Sverige 4.00

Ryssland 6.00

Finland 7.00

Tjeckien 18.00

Schweiz 250.00

Slovakien  250.00

Danmark 250.00

Vitryssland 750.00
Odds från Betsson.