Sköna oddset för tokjumbon

Spelbolaget: ”Bör gynna Karlskrona”

Foto: Foto: Bildbyrån.
Enligt oddsen tar Karlskrona minst en seger till i SHL.
SPEL

Här är en strimma av hopp för jumbon Karlskrona i SHL.

Laget har bara en enda seger hittills – men enligt oddsen vinner laget minst en match till i grundserien under ordinarie tid.

– Underskattning och trötta motståndarskallar är nog det enda som egentligen talar för Karlskrona, säger Erik Wännström hos spelbolaget Nordicbet.

Häromdagen inkasserade Karlskrona en ny förlust när gästande Rögle vann med 2–1.

På 32 omgångar i SHL har laget en seger under ordinarie tid, de senaste 28 omgångarna har laget inte tagit en enda trepoängare.

Trots skräcksiffrorna är oddset 1,40 gånger pengarna på att Karlskrona i alla fall vinner en match till under ordinarie tid.

– Vi tror att chansen till en seger under ordinarie tid är ganska så god. Ju längre in i grundserien du kommer, desto svårare är det att hålla skärpan uppe match efter match, något som bör kunna gynna Karlskrona som i varje match kommer att ses som underdog, säger Erik Wännström.

”Överhängade risk att man misslyckas”

Oddset på att laget misslyckas med att vinna är 2,70 gånger pengarna, vilket kan anses vara högt med tanke på statistiken hittills.

Erik Wännström erkänner att man kanske överskattar blekingelaget:

– Man har tyvärr inte presterat på den nivå som krävs för att spela i SHL. Statistiken med en seger på ordinarie tid på 32 spelade matcher tyder ju dock på att det finns en överhängande risk att man misslyckas.

Se oddsen nedan.

FAKTA

HÄR ÄR ODDSEN

Kommer Karlskrona att vinna någon mer match i SHL 2015/16?

Ja: 1,40 (66%)

Nej: 2,70 (44%)
(Odds från Nordicbet).

ARTIKELN HANDLAR OM