Ovechkin vill vinna 12 miljarder kronor

SPEL

Alexander Ovechkin tjänar över 80 miljoner kronor per år.

Men han vill ha mer. Mycket mer.

Den ryske NHL-stjärnan har köpt Powerball-rader där jackpotten nu är uppe på 12 MILJARDER kronor!

– Om jag vinner får ni veta det, säger Ovechkin.

Alexander Ovechkin – som nyligen blev historisk genom att som förste ryss nå 500 NHL-mål – sågs ute i Washington i lördags tillsammans med pappa Mikhail.

De två var i en butik för att köpa ett par rader till den dagens dragning i Powerball och en supporter upptäckte dem, tog en bild och postade den på Twitter.

– Det var kul. Vem ska ta en bild på mig? Det är galet. Människor är galna, kommenterade Alexander Ovechkin lottofebern i USA.

Men ingen spelare fick alla rätt då och jackpotten har nu stigit till hiskeliga 1,4 miljarder dollar – motsvarande 12 miljarder kronor.

”Jag kommer att köpa några"

Nästa Powerball-dragning är på onsdag och Ovechkin är redo för ett nytt försök.

– Jag kommer att köpa några. Kanske en, kanske två. Det finns ingen chans att jag kommer att vinna. Men om jag gör det så får ni veta det, killar, sa den 30-årige Capitals-stjärnan efter tisdagens träning med Washington Capitals.

"Rik, men har inte 1,2 miljarder"

Alexander Ovechkin har fem år kvar på sitt tretton år långa kontrakt med klubben och avtalet är i snitt värt 9,5 miljoner dollar (lite drygt 80 miljoner kronor) per år enligt war-on-ice.com.

Lagkamraten Brooks Laich berättar till CSN Washington att han förstår Ovechkin.

– Han är rik, men han har inte 1,2 miljarder dollar (förra jackpotten). Jag köpte en själv i lördags och jag kommer att köpa en i dag också, säger Laich som själv tjänar 4,5 miljoner dollar per år.