Här är statistiken där United är ’obesegrat’

Krislagens oväntade glädjesiffror: ”Bra utgångsläge”

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån (montage).
Manchester United och Chelsea är bra – i varsin halvlek.
SPEL

Manchester United och Chelsea har varit många tippares mardröm denna säsong.

Här är siffrorna som visar att lagen faktiskt håller formen: på hemmaplan är lagen obesegrade under säsongen – i varsin halvlek.

– Som spelare så är denna typ av statistik alltid bra att ha på sin sida, säger Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

Sportbladet Spel har gått igenom statistiken för Premier League så här långt in på säsongen.

Visst är läsningen dyster för titelförsvarande Chelsea, just nu på 14:e plats, samt sexan Manchester United.

Men en närmare titt visar att lagen är ”säkra” spelobjekt – om man ser till insatserna i respektive halvlek.

– Letar man sig mot halvtidsmarknader och andra mindre marknader som stöds av statistiken så har man självklart ett bra utgångsläge, säger Mattias Wennerkvist.

Chelsea och Tottenham håller nollan

På tio hemmamatcher har Chelsea varit i ledningen tre gånger i paus, sju gånger har det varit oavgjort. Laget har hittills aldrig legat under.

Även Tottenham har fin statistik i halvtid, med fem ledningar och fem oavgjorda på tio försök.

– Dock får man inte glömma att alla matcher har sin egen matchbild och bara för att Chelsea inte legat under i första halvlek hittills så betyder inte de att de är oslagbara under samma period i en annan match, säger Wennerkvist.

”United är av tradition starka hemma”

För Manchester United ser statistiken också bra ut, fast då efter paus. 

På Old Trafford har laget ännu inte förlorat en andra halvlek, man har fyra vinster och sex oavgjorda. Tio hemmamatcher har spelats.

– United är av tradition starka hemma, de två tidigare säsongerna möjligen undantagna, och brukar gå starkt i slutet av matcherna. Något att ha med sig om United ligger under i andra halvlek på hemmaplan, kanske inte i lika hög utsträckning som under Alex Ferguson, är att de alltid kommer tillbaka och avslutar starkt på Old Trafford, säger Jonas Nilsson hos Unibet.

Hur mycket väger ni in sådan statistik i era odds?

– All information väger så klart in när man bedömer en match, även statistik av den här karaktären. Att värdera den blir dock svårt då det är en liten del av så många olika faktorer som man måste ta hänsyn till, säger Nilsson.
I kväll spelar Chelsea hemma mot West Bromwich.