Oddsen: CL-drömmen borta för Man United

Spelbolaget: ”Inte är bra nog för att nå topp fyra”

Foto: Foto: AP TT Nyhetsbyrån.
Tyvärr Wayne Rooney, oddsen pekar på att United missar Champions League.
SPEL

Glöm Champions League, Manchester United.

Trots tunga bortasegern mot Liverpool missar Louis van Gaals mannar ändå platserna som ger Champions League-spel i höst.

– Framförallt så beror det på Leicester som fortsätter att imponera, säger Mattias Wennerkvist hos spelbolaget Betsson.

Wayne Rooneys sena mål fixade tre poäng till gästerna i klassikermötet på Anfield mellan Liverpool och Manchester United.

Trots att segern utökade lagets svit till fyra raka utan förlust pekar oddsen på att man ändå slutar femma eller sämre när Premier League summeras i vår.

– Van Gaals gäng ligger hela sju poäng efter Leicester vilket avspeglas på oddsen. Trots att man slog Liverpool på bortaplan igår så finns det fortfarande frågetecken kring truppen och formen, man har faktiskt bara vunnit fem matcher under de senaste 15 omgångarna vilket inte är bra nog för att nå topp fyra, säger Mattias Wennerkvist.

”Leicester har återigen bevisat oss motsatsen”

För bara tio dagar sedan var dock tongångarna annorlunda.

Då trodde oddssättarna att United skulle orka sig förbi Leicester i slutändan.

– Våra oddssättare, tillsammans med många andra, har ständigt trott att Leicesters framgångssaga till slut skulle få ett slut. Men spelarna och ledarna i Leicester har återigen bevisat oss motsatsen då man fortsätter att spela en bra fotboll och göra sig förtjänt av den placering man har i Premier League.

Två av fyra ’klara’

Sett till oddsen är två av fyra topplaceringar i ligan redan ”klara”.

Manchester City och Arsenal ger 1,02 respektive 1,03 gånger pengarna att sluta på någon av de fyra första placeringarna.

– Därefter så är de två återstående platserna fria att slåss om. Där vi till slut att succégänget Leicester och Tottenham snuvar Manchester United på CL-spel kommande säsong.

Se oddsen på toppstriden i Premier League nedan.