Vann 113 000 tack vare ’offsidemålet’

Kompisgänget tog hem storvinst på Bomben: ”Jag bara skrek...”

1 av 2 | Foto: Viasat
SPEL

Här är ’offsidemålet’ som John Terry gjorde i den åttonde övertidsminuten.

Då Evertons manager rasade över domarens beslut jublade ett kompisgäng från Öckerö – som vann 113 000 kronor på Bomben, bland annat tack vare den galna 3–3-matchen.

– Jag bara skrek när jag såg att vi vunnit, säger Jenny Johansson, en av spelarna i kompisgänget.

Det var dramatiskt värre på Stamford Bridge i lördags. Chelsea mot Everton inleddes med en mållös första halvlek.

På Öckerö satt ett spelgäng på nio personer med en Bomben-kupong där de bland annat hade tippat två och tre mål för respektive lag på matchen i London.

I andra halvlek öppnades kranarna rejält – och oddset på Bomben-kupongen gick upp till hela 113 000 efter sex mål i halvleken.

Det såg dock ut som Everton skulle vinna, då Ramiro Funes Mori gjorde 2–3 i 90:e minuten. Men Chelsea och John Terry, som inledde halvleken med att göra ett självmål, fick sista ordet. Han klackade in bollen till 3–3 i den åttonde övertidsminuten i offsideläge.

”Visste inte om det”

För spelgänget i Öckerö blev det jubel. En av deltagarna, Jenny Johansson, 40, som lämnade in spelet hos Henrys Kiosk, där hon jobbat de senaste åtta åren, berättar för Sportbladet Spel om reaktionerna.

– Jag hade jobbat och följde inte matcherna. När jag kom hem gick jag in på Svenska Spel och kollade mina resultat. När jag såg att det stod att det var en vinst på 113 000 kronor så skrek jag bara: ”Yes!”.

Jenny ringde runt till några i gänget och berättade om vinsten. En av deltagarna vägrade tro att det var sant.

– Hon visste inte om det. När jag ringde henne och bad om hennes kontonummer så undrade hon varför jag skulle ha det. Jag förklarade att vi vann ju pengar, så jag måste sätta in dem. Hon svarade bara: ”Nu ljuger du för mig”, ha ha.

”Han hade bra feeling”

Varje vecka turas de om att göra systemen på olika spelformer, och den här helgen var det Leifs tur att göra systemet, i gänget, där ”medlemmarna” är mellan 40 till 65 år.

– Han hade en bra feeling för just de här resultaten och kände på sig att det skulle bli bra. Han gillar Bomben, när jag gör systemen på Bomben kommer vi aldrig i närheten av rätt resultat, men han ligger alltid och nosar på att få rätt.

Efter helgens Premier League-spel, där även de rätta resultaten på Manchester Citys 4–0-seger mot Crystal Palace, Newcastles 2–1 mot West Ham och Southamptons 3–0 mot West Bromwich fanns med, får gänget 12 555 kronor vardera.

– Vi ska bara njuta av vinsten. Det är den största för oss på länge, avslutar Jenny Johansson.