Tisdag 1/1

ULRIK SANDEBÄCK

SPEL

DAGENS SÄKRA

Giganterna Arsenal och Manchester United har båda passande uppgifter i eftermiddag. Arsenal tar emot ett hårt skadedrabbat West Ham. Nu kan ytterligare en trio saknas i WH – bland andra Fredrik Ljugberg. United möter Birmigham hemma. Klar etta! Ladbrokesdubbeln ger 1,60.

DAGENS DRAG

Utöver Arsenal och Manchester United hittar vi inget drag som vi hoppar jämfota över. Reading kan dock vara spelvärt. Bet365 ger hela 2,88 för seger hemma mot Portsmouth. Vi såg ”Pompey” senast och blev inte alls imponerade. Reading är dessutom mycket starkt hemma.

DAGENS AVSLAG

WBA är bäst i Championship och lär vara moget för Premier League till våren. Men nu möter WBA ett ruskigt hemmastark Ipswich. Vi tycker att matchen känns vidöppen och avstår från spel – på tipset trycker vi dit 1x2.

CHALLE BERGLUND

DAGENS SÄKRA

Serieettan Arsenal jagas av Man United och ska man hålla undan är seger mot West Ham behövlig. Även om West Ham har gjort bra ifrån sig bortaplan har dem inget att hämta. Även om 10 In Motion är bäst i spets räknar jag med att han rundar fältet i V65-5, DD-1.

DAGENS DRAG

Ingen start sedan oktober på 10 Foreign Player gör att man kanske tvekar lite angående hans form men jag vet att det finns bra med kapacitet i hästen. Även om bakspår på kort distans inte är optimalt räknar jag med bra chans för Foreign Player, så bra att jag till och med spikar i V65-3.

DAGENS AVSLAG

8 Axel Esskå är stark och behöver ett jämnt hårt tempo, vid tempoväxlingar galopperar han ofta, precis som senast. Jag tror han får det svårt i V65-6, DD-2.

PER NICKLASSON

DAGENS SÄKRA

10 Foreign Player i V65-3 var fin i debuten för Stig H Johansson men bedrövlig som hårt betrodd i ett högklassigt V75-lopp gången efter. Efter det har han fått gott om tid att ladda batterierna. Han ser ut som en bra häst för klassen och bör kunna vara segermogen i comebacken.

DAGENS DRAG

10 Tout Aubiose är bra i grunden. Senast kördes hon snällt efter lång vila och avslutade klart positivt. Med det loppet i kroppen lär formen vara snäppet vassare och nu är hon kanske mogen ett lite offensivare upplägg? Hon är i så fall ett tidigt bud i V65-4.

DAGENS AVSLAG

10 In Motion kan vinna V65-5, men det är inget jag skulle vilja ta gift på. Som trolig favorit känns han tvärtom intressant att gå emot. På min kupong förblir han ostreckad.